KOLESARSTVO

Naš kolesarski as zmagovalec zadnje etape dirke Renewi Tour

Matej Mohorič je v skupnem seštevku z osmega napredoval na sedmo mesto.
Fotografija: Matej Mohorič. FOTO: Stephane Mahe/reuters
Odpri galerijo
Matej Mohorič. FOTO: Stephane Mahe/reuters

Slovenski kolesarski as Matej Mohorič (Bahrain Victorious) je zmagovalec zadnje, pete etape dirke Renewi Tour, ki poteka na Nizozemskem in v Belgiji. Skupna zmaga je po nevtralizaciji v zadnji etapi že pet kilometrov pred ciljem sicer 187,3 km dolge etape od Riemsta do Bilzna pripadla Belgijcu Timu Wellensu (UAE Team Emirates).

image_alt
Mohorič s prednostjo ene sekunde osvojil dirko po Poljski

Ekipe so sredi današnje zadnje etape ustavile karavano in protestirale zaradi nevarnega zaključka na ozkih cestah, četudi je bilo vreme suho. Organizatorji so po polurni prekinitvi sporočili, da bodo čase vzeli 5,1 km pred ciljem, na voljo pa ni bilo ne bonifikacijskih sekund v cilju ne v tako imenovanem zelenem kilometru.

Tako Mohorič po etapni zmagi in napadalnem dirkanju v zadnjem delu trase ni pridobil sekund, v skupnem seštevku pa je z osmega napredoval na sedmo mesto. Za Wellensom je na koncu zaostal 33 sekund. V kolikor bi štele bonifikacijske sekunde v cilju, bi v razvrstitvi stal na stopničkah za zmagovalce.

Za 28-letnika iz Podblice je bila to sicer 22. zmaga v karieri, od tega peta v zadnjih dveh mesecih in pol. Slavil je še v zadnji etapi domače pentlje, v 19. etapi dirke po Franciji, dobil pa je etapo in skupni seštevek dirke po Poljski.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije