ZMAGA

Mohorič s prednostjo ene sekunde osvojil dirko po Poljski

Za 28-letnega Mohoriča je bila to četrta zmaga na večdnevnih dirkah.
Fotografija: Matej Mohorič. Foto: Jure Eržen/delo
Odpri galerijo
Matej Mohorič. Foto: Jure Eržen/delo

Slovenski kolesarski as Matej Mohorič (Bahrain Victorious) je zmagovalec 80. dirke po Poljski. V zadnji etapi od Zabrz do Krakova (166,6 km) je zadržal prednost pred prvim zasledovalcem, Portugalcem Joaom Almeido. V skupni razvrstitvi je slavil z vsega sekundo prednosti. Zadnja etapa je po sprintu glavnine pripadla Belgijcu Timu Merlierju.

Za 28-letnega Mohoriča je bila to četrta zmaga na večdnevnih dirkah. Leta 2018 je bil najboljši po Beneluksu in Nemčiji, lani pa po Hrvaški, ko je ugnal Danca Jonasa Vingegaarda. Takrat je v zadnji etapi zavoljo bonifikacijskih sekund na cilju prav tako za eno sekundo ugnal zdaj dvakratnega zmagovalca Toura.

Mohorič je v Krakovu zabeležil 21. zmago v karieri ter se Almeidi (UAE Team Emirates) oddolžil za leto 2021. Takrat je imel na poljski pentlji tretjeuvrščeni z letošnjega Gira na koncu 20 sekund naskoka, potem ko je večji del prednosti nabral v vožnji na čas.

Tokrat je slovenski as v četrtkovi etapi prav v kronometru za las zadržal prednost pred Portugalcem, natančneje za 74 stotink sekunde, ter s tem tlakoval pot do prestižne zmage na dirki svetovne serije.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije