DALLAS MAVERICKS

Med Luko in Kyriejem še škripa (VIDEO)

Dallasova asa razočarana tudi po prvem skupnem nastopu v domači dvorani.
Fotografija: Luka Dončić in Kyrie Irving še nista dočakala priložnosti za skupno veselje. FOTO: Kevin Jairaj/USA Today Sports
Odpri galerijo
Luka Dončić in Kyrie Irving še nista dočakala priložnosti za skupno veselje. FOTO: Kevin Jairaj/USA Today Sports

Pred gostovanjem košarkarjev Minnesote v Dallasu so cene vstopnic v povprečju poskočile za več kot 30 odstotkov. Eden od navijačev, ki je zanjo odštel 600 dolarjev, je svojo potezo označil za naložbo. Le zakaj, so se verjetno spraševali nepoučeni, ne nazadnje je moštvo iz Minneapolisa šele osmo v zahodni konferenci lige NBA in se je v zadnjih dveh mesecih tretjič pomerilo s četo Luke Dončića. Zanimanje je povečal On.

On je seveda Kyrie Irving, velika okrepitev Dallasa tik pred iztekom roka za izmenjavo igralcev. Po prihodu iz Brooklyna je štirikrat igral za teksaško zasedbo in bil v vseh štirih primerih njen prvi strelec, nenavadna pa je rezultatska bera moštva v tem času. Med čakanjem na poškodovanega Dončića je v gosteh prekosilo dva zahtevna tekmeca, LA Clippers in Sacramento, po okrevanju slovenskega asa pa klonilo v revanši s Sacramentom in v Irvingovem prvem nastopu v novem domu. Ob porazu s 121:124 ni veliko zaleglo, da je sloviti prišlek dosegel 26 od svojih 36 točk (met iz igre 15:23) v zadnji četrtini ter dodal 6 asistenc in 5 skokov, medtem ko je Dončić prispeval 33 točk z metom iz igre 10:20 (za tri 2:10, prosti meti 11:15), 12 skokov in 6 asistenc. Pri Dallasu je bil učinkovit tudi krilni center Christian Wood (24), a nihče drug ni presegel meje šestih točk.

Usklajevanje dveh odličnih organizatorjev igre, ki sta vajena imeti žogo dolgo v posesti, hkrati pa sta vstopila v skupno ero s številnimi pomisleki strokovnjakov, bo pač trajalo nekaj časa brez ščepca jamstva, da bo njuna zveza srečna. Trenutno igrata v različnih prestavah in se bolj trudita medsebojno ustreči kot iskati optimalne rešitve za ekipo, ki je z odhodom Doriana Finney-Smitha izgubila svojega najboljšega obrambnega moža. Po zaostanku s 24 točkami v tretji četrtini se je povsem približala Minnesoti, a je lahko le ublažila poraz.

Cuban: Oba se učita

»V finišu tekme nismo mogli do ugodnega poskusa, samo podajali smo si žogo, kar je tudi posledica dobre obrambe gostov. Poskušal sem najti Kyrieja, on je iskal mene, na koncu pa sva oba ostala brez meta,« je potrdil Dončić, podobno pa se je posul s pepelom tudi Irving. Oba pričakujeta ugodnejši razplet v zadnjem nastopu – na gostovanju v Denverju pri vodilni zahodni zasedbi – pred vikendom All-Star NBA, na katerem bosta družno zastopala Dallas. »V preteklosti sem videl košarkarje z zelo visokim košarkarskim IQ, ki niso mogli igrati skupaj. Prepričan pa sem, da gre v našem primeru zgolj za vprašanje časa. Luka se bo učil od Kyrieja in Kyrie od Luke,« je odločen Mark Cuban, lastnik franšize Dallas Mavericks.

Denver je medtem zmagal še v Miamiju s 112:108, Vlatko Čančar je prispeval 10 točk, 5 skokov in 6 asistenc. Praznih rok pa je četrtič zapored ostal Chicago. Ob domačem porazu z Orlandom z 91:100 je Goran Dragić zbral 2 točki in 1 asistenco. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije