PRVA LIGA

Maribor mojstrsko izkoristil polom Olimpije v Kidričevem

Razigrani Aluminij ponižal razglašene Ljubljančane. Vijoličasti dosegli še četrto zaporedno zmago.
Fotografija: FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Blaž Samec/Delo

LJUBLJANA – Ena lastovka ne prinese pomladi, niz dobrih izidov pa lahko pridela obilno zalogo. Tudi za pomlad, ko praviloma vijolice cvetijo. Jesenski mraz in ohladitve so najbolj prizadeli in ozebli zmaje, ki so ostali brez ognja. Na polovici prvenstva, po 18. krogu PLTS, za Mariborčani zaostajajo že za debelih devet točk. Kaj pomaga zmaga na derbiju na Štajerskem, ko pa so sledili štirje zaporedni krogi, ko so vijoličasti višali naskok. Mariborčani so bili v tem obdobju suvereni – 12 točk so zbrali, Olimpija skromnih pet. Zadnji poraz na gostovanju pri Aluminiju je bil še posebno boleč. Aluminij, ki ga uspešno vodi trener Oliver Bogatinov, se je poigral z zmaji in jih odpravil s 6:2, z novimi tremi točkami pa so skočili na tretje mesto. Nejevernim Tomažem iz Kidričevega sporočajo, da niso presenečenje prvenstva, ampak nekdo, ki misli resno. Prvoligaško dejstvo. "Priznam, da bi si želel, da bi nas tekmeci bolj spoštovali," razkriva Bogatinov, zaslug za uspehe pa si ne želi lastiti. "To so zasluge vseh v klubu, trener je le en košček v celotnem mozaiku," poudari, in da so bili v soboto vsi igralci pri stvari, predvsem pa izjemno razpoloženi.

Njegov trenerski kolega pri Olimpiji Zoran Barišić te sreče ni imel. Že med tednom je opozarjal, da je v klubu ali okoli njega preveč svetovalcev. To je bil znak, morda apel, da pri Olimpiji ni miru. Nekateri opozarjajo na skorajšnje varčevalne ukrepe in racionalizacijo. Zmaji naj bi oklestili igralski kader, predsednik kluba in igralci pa naj bi si bili v laseh tudi zavoljo izplačila premij za zadnji naslov državnega prvaka. Trpi proizvodnja, trpi Barišić, ki je doživel prvi poraz na klopi zmajev. »Ta teden moram na treningih preveriti, ali je kak stranski vpliv, ali se igralci ukvarjajo s prestopi. Nekateri si sicer zaslužijo, da se o njih govori, toda na tokratni tekmi nismo bili močni in zbrani. To se nam ne sme dogajati,« je opozoril Barišić, ki ve, da predsednik Milan Mandarić nima veliko potrpljenja.

Pohvala Ivkoviću

V Domžalah déjà vu. Spet tesno, kot je že praksa na tekmah z Mariborom, ki je osvojil tri točke. »Dvoboji z Domžalčani so takšni, da zaradi dinamike in borbenosti nisi nikdar miren. Tudi tokrat nismo mogli biti, a fantje igrajo res dobro, kar so potrdili na najboljši način,« je po četrti zaporedni zmagi poudaril Darko Milanič, trener Mariborčanov, in dodal, da ima tokratni uspeh dvojni pomen: ob zmagi na zahtevnem gostovanju so še povečali naskok pred zmaji. Zmagovalca v Domžalah je odločil srbski branilec Saša Ivković, ki je dosegel svoj peti gol v sezoni. »To se redko vidi, kakšno silovitost in kako dober tajming vtekanja ima pri prekinitvah. Saša vedno želi priti do žoge, pri tem deluje, kot bi imel magnet. Res je odličen v tej prvini igre in nam veliko pomeni,« je Ivkovića pohvalil Milanič. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije