KVALIFIKACIJE

Maribor iz Istanbula z dvema goloma minusa, Celjani do minimalne prednosti v dvoboju z Belorusi

Povratni tekmi bosta prihodnji četrtek.
Fotografija: Nogometaši Celja so na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo v Ljubljani premagali Neman Grodno iz Belorusije z 1:0 (0:0).  FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Nogometaši Celja so na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo v Ljubljani premagali Neman Grodno iz Belorusije z 1:0 (0:0).  FOTO: Voranc Vogel

Nogometaši Maribora so na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo v Istanbulu izgubili proti Fenerbahčeju z 1:3 (0:0). Povratna tekma bo prihodnji četrtek v Mariboru.

Dolgo časa je kazalo, da se bo Maribor iz vročega Istanbula vrnil le z golom zaostanka, potem ko je svoj prvenec dosegel Mark Strajnar. Toda nesporni favorit dvoboja, ki naj bi se v kratkem okrepil še z Brazilcem Fredom iz Manchester Uniteda, je v tretji minuti sodniškega dodatka prek Dušana Tadića unovčil enajstmetrovko in bo tako v Ljudski vrt prišel s kar zajetno prednostjo.

Zmagovalca slovensko-turškega dvoboja v zadnjem krogu kvalifikacij čaka boljši iz obračuna med Twentejem in Rigo. Nizozemci so prvo tekmo dobili z 2:0.

Fenerbahče je v prvem polčasu pričakovano imel precej več žogo v posesti (približno 60-40 v odstotkih) in tudi nekaj več strelov, a niti en ni bil dovolj dober za spremembo izida.

Gosti so prvič poskusili v 15. minuti, ko je iz bližine poskusil eden zvezdnikov ekipe Edin Džeko, vendar je bil Ažbe Jug na mestu, v 27. minuti je poskus Dušana Tadića blokiral Luka Uskoković, v 35. pa je Jug spet dobil dvoboj z Džekom.

V 45. minuti je zgrešil Ismail Yüksen z roba kazenskega prostora, nekajkrat pa je nase opozoril tudi slovenski reprezentant v dresu Fenerbahčeja Miha Zajc, a tudi on ni bil uspešen.

Zato pa je bil v 58. Rodrigo Becao, ki je z glavo zadel po podaji iz kota. Štiri minute pozneje bilo že 2:0, Sebastian Syzmanski je bil podajalec, Irfan Can Kahveci pa je prehitel mariborske branilec in premagal Juga.

Toda izbranci Damirja Krznarja se niso vdali, v 72. minuti je namreč po podaji Josipa Iličića zadel Mark Strajnar. V 79. in 80. minuti je pri domapih dvakrat poskusil Michy Batshuayi, vendar je njegov prvi strel obranil Jug, z drugim pa je zgrešil cilj.

V sodniškem dodatku pa je Aljaž Antolin naredil prekršek v lastnem kazenskem prostoru in zakrivil enajstmetrovko, ki jo je zanesljivo izvedel Tadić za končnih 3:1.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije