SKOKI

Lovro Kos in Anže Lanišek slavila na prvi superekipni tekmi, priskakala sta 110. zmago za Slovenijo

Zmagoslavje slovenskih skakalcev v Wisli.
Fotografija: Anže Lanišek. FOTO: Kacper Pempel Reuters
Odpri galerijo
Anže Lanišek. FOTO: Kacper Pempel Reuters

Slovenska smučarska skakalca Lovro Kos in Anže Lanišek (753,3 točke) sta po odličnih predstavah v vseh treh serijah zanesljivo slavila zmago na superekipni tekmi parov v poljski Wisli. Na drugem mestu je končala Avstrija, ki je zaostala za 42,5 točke, na tretjem pa Nemčija, ki je za Slovenijo zaostala še za dve točki več.

Prva od treh superekipnih tekem parov v sezoni ter komaj tretja v zgodovini tega športa, ki vse služijo kot generalka za naslednje zimske olimpijske igre 2026, kjer se klasična ekipna tekma poslavlja s sporeda, je bila na sporedu v Wisli.

image_alt
Bravo, Anže! Uspelo mu je skočiti na stopničke na prestižni turneji

Slovenijo sta danes zastopala najboljša iz petkovih kvalifikacij, Lanišek in Kos, ki sta bila v boju za nedeljsko posamično tekmo prvi in tretji.

Tekma je potekala po sistemu, da gre po prvi seriji v drugo 12 parov, v finalno tretjo serijo pa le še osem. Na startu je bilo sicer 13 reprezentanc.

Prva serija nedeljske posamične tekme se bo prav tako začela ob 16. uri. Poleg Laniška in Kosa bosta Slovenijo zastopala še Timi Zajc in Peter Prevc.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije