NOVE DILCE

Kranjec in Čater uspešno preizkusila nove veleslalomske smuči

Z novo sezono se je uveljavila nova geometrija veleslalomskih smuči, s krajšim stranskim lokom.
Fotografija: Začetek smučarske sezone na Kaninu. Bovec, Slovenija, 10. novembra 2017. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Začetek smučarske sezone na Kaninu. Bovec, Slovenija, 10. novembra 2017. FOTO: Jure Eržen, Delo

BEAVER CREEK  Žan Kranjec in Martin Čater sta onstran Atlantika uspešno preživela uvodni veleslalomski ognjeni krst. Edina slovenska predstavnika na moških veleslalomih sta bila zadovoljna s tekmovalnim testom novih smuči.
Potem ko je zaradi slabega vremena odpadla tradicionalna moška veleslalomska premiera na ledeniku Rettenbach nad Söldnom, na Tirolskem so ženski veleslalom spravili pod streho, so veleslalomisti uvodno preizkušnjo opravili v nedeljo na drugi strani Atlantika v Beaver Creeku v ameriški zvezni državi Kolorado.

Preizkušnjo je dobil povratnik po poškodbi Avstrijec Marcel Hirscher. V finalu sta nastopila oba slovenska predstavnika,  Kranjec in Štefan Hadalin. Kranjec je osvojil 14. mesto, spodbuden pa je dosežek Hadalina, ki se je prvič prebil v finale veleslaloma za svetovni pokal, in to s startno številko 60. V finalu pa je dosegel četrti čas druge vožnje in skupno 16. mesto

»To je bil prvi veleslalom v sezoni in prvi na novih smučeh. Ne veš točno, kje si, nekaj primerjave z drugimi smo imeli, a treba je potem iti na tekmo. Žan je prvič dobil točke v Beaver Creeku, na tej progi se nikoli ni znašel. Peljal je zelo korektno, za to progo celo malo preveč. Tudi s pristopom sem zelo zadovoljen. To, kar je naredil Štefan, je pa še kakšno stopničko ali dve višje. Po dolgem času smo imeli dva v drugem teku veleslaloma, zato sem zelo zadovoljen. To je dokaz, da sta fanta dobro delala, da smo se konec koncev tudi ujeli s serviserjem, ki je nov, saj ima Štefan nove smuči. Za prvo tekmo moramo biti zelo zadovoljni. Stotinke pri Žanu niso bile v njegovo korist, a takšno je pač to smučanje. Zadovoljen sem, da smo zraven, za stopničke pa bo treba priti na drugo progo in imeti še malo več sreče,« je po tekmi iz Beaver Creeka sporočil glavni trener tehničnih disciplin v slovenski moški ekipi Klemen Bergant.

 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije