Kopitar si je karanteno naredil kar v domači hiši

Bo kralj s Hrušice lahko okrepil rise? Tudi v NHL vprašanja o nadaljevanju sezone.
Fotografija: Tudi v tej sezoni je najučinkovitejši hokejist moštva iz Los Angelesa. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Tudi v tej sezoni je najučinkovitejši hokejist moštva iz Los Angelesa. FOTO: Reuters

Podobno kot mnogi športniki si je Anže Kopitar, vodilni slovenski zvezdnik ledenih ploskev, povsem drugače predstavljal sedanjost v klubski sezoni sredi Kalifornije. V primeru, da se s kralji vnovič ne bi uvrstil v končnico, bi lahko nastopil za slovensko hokejsko reprezentanco na svetovnem prvenstvu skupine B v Ljubljani. A zdaj je koronavirus ustavil tudi sezono v NHL, in vprašanje je, kako bo z nestrpno pričakovanim tivolskim turnirjem.

O slednjem bodo podobno kot o prvenstvu skupine C v Katowicah na Poljskem ter seveda spektaklu najvišjega reprezentančnega razreda, maja v Zürichu in Lozani, odločali danes v vodstvu mednarodne zveze, na sklep, kdaj in ali sploh se bo lahko nadaljevalo prvenstvo v NHL, pa bo treba še počakati. Nikakor ni nemogoč scenarij s predčasnimi počitnicami za akterje, kot posebno zanimivost si bo morda slovenski as v Los Angelesu lahko zapomnil, da je igral prav zadnjo tekmo sezone v ligi.
»Dejansko je bila prav naša tekma z Ottawo zadnja. Naslednji dan smo imeli prost, prav takrat pa smo izvedeli, da je zaradi ukrepov v boju s tem virusom napočil čas za prekinitev sezone. Prejeli smo uradno sporočilo, podobno je v Severni Ameriki s tekmovanji v košarki, nogometu in drugih panogah. Ne gre drugače, zato menim, da o tej odločitvi ni dvoma – pravilna je,« je sporočil kapetan dvakratnih prvakov NHL.

Bo igral na SP v Tivoliju?

Seveda si v svojem prepoznavnem športno-tekmovalnem duhu želi, da bi še kdaj držal v rokah prestižni Stanleyjev pokal, v svetu hokeja najbolj čislano lovoriko. A podobno kot pred enim letom je tudi zdaj, en mesec pred koncem rednega dela, moštvu iz Los Angelesa kazalo zelo slabo glede uvrstitve v končnico. Kljub simpatijam lepega števila slovenskih hokejskih zanesenjakov do črno-bele barve kraljev je bil na dlani že scenarij B, viden že pred enim letom v Kazahstanu. Namesto da bi se v končnici NHL boril za prestižno lovoriko, je Kopitar ostal brez končnice, a nato priskočil na pomoč soigralcem v slovenski reprezentanci. Takrat je bilo prvenstvo v Nur-Sultanu, nekdanji Astani, zdaj bi turnir moral biti – če ga seveda ne bo preprečil virus – v ljubljanski dvorani Tivoli.

A o tem naš najboljši hokejist še ne razmišlja. Zdaj niti ne ve, v katero smer se bo sukala zgodba v NHL. »Nimam še uradnih novic, slišim, da najmanj dva tedna ne bo tekem v NHL. Doma z družino čakam, kako bo, naredili smo si kar domačo karanteno, izogibamo se množicam in poskusimo kar najbolj najbolj zmanjšati verjetnost okužbe,« ostaja odgovoren 32-letnik. Doslej je bil vnovič z naskokom najučinkovitejši hokejist moštva Los Angeles Kings, a to mu je bilo še pred prekinitvijo bolj v slabo tolažbo, saj je bilo moštvo zelo oddaljeno od želene končnice: »Uvod v sezono ni bil slab, toda pozneje smo si s številnimi porazi kopali jamo, ta je bila pretirano globoka, zato navzlic zadnjim desetim tekmam želene ravni končnice za nas ne bo. A menim, da so bile spremembe, za katere so se odločili pri klubu, pravilne, to pa bi se nam lahko obrestovalo v naslednjih letih.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije