ROKOMET

Konec celjskih upov že pred tekmo

Rokometaši Celja Pivovarne Laško zmagali, a v ligi prvakov ne bodo napredovali. Krimovke si na gostovanju pri danskem Midtjyllandu niso priigrale želene zmage.
Fotografija: Borut Mačkovšek je bil znova v strelski formi. FOTO: TOMI LOMBAR
Odpri galerijo
Borut Mačkovšek je bil znova v strelski formi. FOTO: TOMI LOMBAR

CELJE – Že pred zadnjo domačo tekmo rokometašev Celja Pivovarne Laško v letošnji ligi prvakov je bilo jasno, da si kljub morebitni zmagi nad Aalborgom ne morejo več priigrati napredovanja v osmino finala elitnega tekmovanja. Meškov iz Bresta je namreč doma z 29:28 ugnal vodilno moštvo skupine B Paris Saint-Germain, ki je v Belorusiji sicer igral brez številnih zvezdnikov. Celjski pivovarji so svoje delo na igrišču opravili, dansko vrsto so premagali z 32:28 (15:12) in jih za slovo od letošnje Evrope čaka le še sobotno gostovanje pri madžarskem Veszpremu. Proti Aalborgu sta pri gostiteljih strelsko izstopala Borut Mačkovšek z osmimi in Žiga Mlakar s šestimi zadetki, pri danskem prvaku Magnus Saugstrup Jensen s petimi. Celjani so v svoji skupini B tako osvojili sedmo mesto, pred zadnjo tekmo z Madžari imajo sedem točk, Meškov pred njimi na zadnjem mestu, ki še pelje v osmino finala, deset, PSG pa si je z 22 točkami že zabetoniral prvo mesto in neposredno uvrstitev v četrtfinale. »Zelo spoštujem danski rokomet, tokrat ga je Aalborg takšnega tudi prikazal na igrišču. Za razliko od zadnjih srečanj smo tokrat nekaj igralnih prvin uspeli dvigniti na višjo raven, a ne gre vse čez noč. Vesel sem, da smo se vsakič, ko smo odigrali malce slabše, pobrali in obdržali nadzor nad srečanjem. Bili smo zelo osredotočeni, kar me veseli, seveda je potrebnega še veliko dela, a po negativnem nizu je takšna zmaga zelo dobrodošla,« je razmišljal trener celjske vrste Branko Tamše.

​Rokometašice Krima Mercatorja pa so v danskem Ikastu zapravile lepo priložnost, da bi z zmago nad Midtjyllandom storile korak naprej k uvrstitvi v četrtfinale lige prvakinj. Dvoboj se je po razburljivem zaključku končal z neodločenim izidom 24:24 (12:13); najboljši strelki srečanja sta bili s sedmimi zadetki domača Mie Augustesen in Krimova Elizabeth Omoregie. Ljubljančanke so v prvem polčasu pri izidu 9:4 v 15. minuti povedle že s petimi zadetki, danska ekipa pa je nato potrpežljivo nižala zaostanek. V 48. minuti je Midtjylland povedel z 19:18 in imel skoraj do konca rahlo prednost. Pri izidu 24:24 sta grški sodnici Ioanna Christidi in Ioanna Papamattheou spregledali domači prekršek v napadu in dosodili najstrožjo kazen, a je dvanajst sekund pred koncem tekme strel Helene Gigstad Fauske ubranila vratarka Miša Marinček. Krimovke so izvedle zadnji napad, Alji Koren pa ni uspelo zatresti mreže in doseči gostujoče zmage. Krim se je zdaj na četrtem skupinskem mestu, ki še pelje v četrtfinale, s petimi točkami izenačil z Nykøbingom, a ga do konca tekmovanja čakata močna Rostov (doma) in v gosteh Győr. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije