NEURADEN SVETOVNI REKORD

Kobayashi poletel 291 metrov: »Ej Peter Prevc, prekin penzijo. Da mal nakažeš, kako se 300m preskoči« (VIDEO)

Japonski smučarski skakalec je na Islandiji poskrbel za neuraden svetovni rekord.
Fotografija: Ryoyu Kobayashi. FOTO: Borut Zivulovic Reuters
Odpri galerijo
Ryoyu Kobayashi. FOTO: Borut Zivulovic Reuters

Japonski smučarski skakalec Ryoyu Kobayashi je na Islandiji poskrbel za neuraden svetovni rekord. Na za posebej za to priložnost zgrajeni letalnici na severu Islandije v smučarskem središču Hlidarfjall je 27-letnik poletel 291 metrov, kar je sicer 37,5 metra dlje od uradnega svetovnega rekorda, so sporočili iz Red Bulla.

Kot so pri Red Bullu zapisali v sporočilu za javnost, so letalnico, ki leži na pobočju omenjenega smučarskega središča, v celoti zgradili iz snega. Vrh zaletišča leži na 1115 metrih, doskočišče pa se konča 360 višinskih metrov nižje. Največji naklon ima pri 36 stopinjah.

Kobayashi je v dveh dneh poskusov premikal meje s poleti, dolgimi 256, 259 in 282 metrov, danes pa je postavil končni rekord pri 291 metrih. Pri tem je bil v zraku osem sekund, največjo hitrost pa je dosegel pri 107,5 kilometra na uro.

Japonec je v karieri dosegel že 32 zmag v svetovnem pokalu, dvakrat je bil zmagovalec skupnega seštevka, ima zlato in srebrno medaljo z olimpijskih iger 2022, trikrat pa je zmagal tudi na novoletni turneji.

Seveda je njegov uspeh požel veliko komentarjev. Eden od njih se je glasil: »Ej Peter Prevc, prekin penzijo, pa pejt na Islandijo Da mal nakažeš, kako se 300m preskoči,«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije