TENIS

Kaja Juvan pripravila presenečenje v Wimbledonu

Fotografija: Kaja Juvan je napredovala v 2. kolo. FOTO: Matej Druznik
Odpri galerijo
Kaja Juvan je napredovala v 2. kolo. FOTO: Matej Druznik

Kaja Juvan je v prvem krogu v Wimbledonu ugnala Brazilko Beatriz Haddad Maia s 6 : 4, 4 : 6, 6 : 2. Za Juvanovo je to prva zmaga letos na travnati podlagi, medtem ko je 23. nosilka iz Brazilije ta mesec dobila turnirja serije WTA v Birminghamu in Nottinghamu. V prvem nizu je igrala bolje od Brazilke in prišla do treh priložnosti za odvzem servisa, medtem ko je njena tekmica ostala brez. Tretjo žogico za niz je v 10. igri izkoristila in povedla.

V drugem je Brazilki hitro uspel odvzem servisa in prednost je zadržala do konca niza. V odločilnem tretjem nizu je takoj do prednosti 3 : 0 prišla Juvanova in po uri in 56 minutah dvoboj odločila v svojo korist, potem ko je izkoristila drugo zaključno žogico na servis tekmice. V drugem krogu se bo pomerila proti Madžarki Dalmi Galfi, ki je s 5 : 7, 6 : 3, 6 : 4 premagala Avstralko Maddison Inglis.

Zidanškova in Bedene izpadla

Tamara Zidanšek je izgubila proti Madžarki Panni Udvardy s 6 : 4, 7 : 6 (1). Dvoboj je trajal uro in pol. Aljaž Bedene je moral na svojem zadnjem nastopu v Wimbledonu že v uvodnem obračunu priznati premoč nemškemu kvalifikantu Maximilianu Martererju s 3 : 1 v nizih.

Zidanškovo in Bedeneta zdaj čakata še nastopa v dvojicah. V ženski konkurenci bo Zidanškova igrala z Juvanovo, pomerili pa se bosta proti Američankama Catherine Harrison in Sabrino Santamaria. Bedene bo s Korejcem Kvonom izzval zmagovalca OP Avstralije Thanasija Kokkinakisa in Nicka Kyrgiosa. Andreja Klepač pa bo s čilsko predstavnico Alexo Guarachi igrala proti avstralsko-poljski navezi Monique Adamczak in Katarzyna Kawa.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije