LIGA PRVAKOV

Infarktna končnica, padel še en nogometni velikan

Damir Skomina je pokazal na belo točko.
Fotografija: Marcus Rashford je bil natančen z 11 metrov. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Marcus Rashford je bil natančen z 11 metrov. FOTO: Reuters

PARIZ, PORTO – Dan po tem, ko je iz lige prvakov izpadel branilec naslova Real Madrid, smo bili priče še enemu presenečenju. Nogometaši Manchester Uniteda so, čeprav precej okrnjeni, v francoski prestolnici premagali PSG z 1 : 3 in tako napredovali s skupnim izidom 3 : 3. Junak tekme v Parizu je bil Romelu Lukaku z dvema zadetkoma.

Poškodovani Neymar je lahko le opazoval poraz svoje ekipe. FOTO: Reuters
Poškodovani Neymar je lahko le opazoval poraz svoje ekipe. FOTO: Reuters
Rdeči vragi so v Pariz prišli s slabo popotnico. Parižani so na Old Traffordu slavili z 2 : 0, a so varovanci Oleja Gunnarja Solskjaerja pripravili popoln preobrat. Še nekaj minut pred koncem tekme je kazalo, da bodo napredovali Parižani, saj je slovenski sodnik Damir Skomina po roki Presnela Kimpembeja v kazenskem prostoru pokazal na belo točko, s katere je bil nato natančen Marcus Rashford in dosegel zadetek, ki je Angleže zaradi več doseženih zadetkov v gosteh popeljal v četrtfinale.

Še bolj napeto je bilo v Portu, kjer je o potniku v četrtfinale odločal podaljšek. Roma je doma slavila z 2 : 1, na Portugalskem pa je bilo po 90 minutah 2 : 1 za domače. Sledili so podaljški, tudi na Portugalskem je bil odločilen strel z bele točke. V 115. minuti je Alessandro Florenzi vlekel Fernanda Santosa za majico v kazenskem prostoru in sodnik je pokazal na belo točko. Domačim je napredovanje s skupnim izidom 4 : 3 zagotovil Alex Telles.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije