ATP Challenger

Gibaj, mladina! na portoroških igriščih

Na teniškem turnirju ATP zbirajo denar za športno aktivnost mladih, Z obiskom koncerta skupine Big Foot Mama pomagate socialno šibkejšim,
Fotografija: Teniški turnir se pričenja ta petek.
Odpri galerijo
Teniški turnir se pričenja ta petek.

Danes se v Portorožu začenja 6. teniški turnir ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia open, ki bo tudi dobrodelen, saj bodo zbirali denar za projekt Gibaj, mladina! v organizaciji Tenisa Slovenije. Z zbranimi sredstvi želijo omogočiti športno udejstvovanje tudi mladim, katerih starši nimajo dovolj denarja, da bi najdražjim plačali tovrstne obšolske dejavnosti. Te pa so, potrjuje tudi Svetovna zdravstvena organizacija, za celovit razvoj še kako pomembne. Koristijo zdravju, telesni pripravljenosti, vzdržljivosti ter splošnemu dobremu počutju in razvoju.

Za dober namen se bo drzno kar z najboljšim tenisačem pomeril igralec Rado Mulej.
Za dober namen se bo drzno kar z najboljšim tenisačem pomeril igralec Rado Mulej.

Mladostniki, ki se ukvarjajo s športom, kažejo bolj pozitivno socialno vedenje, boljše socialne veščine in razvijejo močnejši občutek za osebno odgovornost. Ne nazadnje športno udejstvovanje najbolj nadarjenim odpira pot do športne kariere. Nemara bo prav med 100 otroki v starosti med sedem in 11 let, ki jih bodo pomagali izbrati v humanitarni organizaciji Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, zasijal kak bodoči športni as.

Že prvi dan turnirja bo na osrednjem igrišču ŠRC Marina v Portorožu dobrodelni koncert glasbene skupine Big Foot Mama. Denar od vstopnic bo, z izjemo stroškov organizacije koncerta, v celoti namenjen otrokom. Drugo priložnost za dobrodelnost bomo imeli 10. avgusta, ko bo polfinale teniškega turnirja; polovica dobička od prodanih vstopnic bo namenjena dobrodelnemu projektu. Otrokom lahko pomagate z ogledom tekme med igralcem Radom Mulejem in najvišje uvrščenim slovenskim teniškim igralcem na lestvici ATP (43.) Gregom Žemljo ter na finalnem srečanju turnirja. Cilj dobrodelne akcije je 100 otrokom omogočiti 60-minutno vadbo tenisa enkrat na teden.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije