SUPERVELESLALOM

FOTO: Bravo, Ilka, kapo dol!

Spet je odmevala slovenska himna.
Fotografija: Novi dan, nova zmaga za Ilko. FOTO: AP
Odpri galerijo
Novi dan, nova zmaga za Ilko. FOTO: AP

VAL GARDENA –V vodstvu sta bili Tina Weirather in Nicole Schmidhofer, ko se je na progo Saslong v Val Gardeni s številko 11 podala Ilka Štuhec. Mariborčanka, ki se vrača po lanski poškodbi, je odlično začela, nato pa se je približno na sredini proge njena prednost začela topiti, a je le ohranila pet stotink naskoka in zasedla prvo mesto. 

Sledilo je čakanje, ali jo bo katera od tekmovalk, ki so bile še na startu, prehitela. Nekaj jih je prišlo blizu, a so vse v cilj na koncu prispele počasneje kot Slovenka, ki tako slavi svojo deveto zmago v svetovnem pokalu. In to le dan za tem, ko je po zmagi v smuku osmič stopila na najvišjo stopničko zmagovalnega odra.

Presegla dosežke Križaja

Osemindvajsetletna Štuhčeva je z devetimi zmagami v svetovnem pokalu presegla dosežek legendarnega Bojana Križaja, za dve zmagi pa je izboljšala dosežek Mateje Svet. Več zmag od Štuhčeve ima od Slovenk in Slovencev v svetovnem pokalu le Tina Maze, ki jih je v karieri nanizala kar 26.

Z novo zmago se je Ilka v skupnem seštevku svetovnega pokala povzpela na peto mesto in ima 302 točki. Vodilna Američanka Mikaela Shiffrin jih je do zdaj zbrala 689.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije