DEVET ODLIČIJ

Fantastični Slovenki skočili na prvo in drugo mesto

Nika Prevc je bila pred tem srebrna na srednji skakalnici.
Fotografija: Nika Križnar je v preteklosti zmagala tudi svetovni pokal. FOTO: Borut Zivulovic Reuters
Odpri galerijo
Nika Križnar je v preteklosti zmagala tudi svetovni pokal. FOTO: Borut Zivulovic Reuters

Smučarska skakalka Nika Križnar (277,4 točke) je na evropskih igrah v poljskih Zakopanah zmagala na veliki skakalnici. Druga je bila še ena Slovenka Nika Prevc (248,2), tretja pa Nemka Selina Freitag (245,8).

Prevc je bila pred tem srebrna že na srednji skakalnici, v četrtek pa je skupaj s Križnar, Timijem Zajcem in Anžetom Laniškom osvojila še bron na mešani ekipni tekmi. Današnjo preizkušnjo je na 13. mestu končala Katra Komar (194,0), Ajda Košnjek (179,2) je bila 17., Maja Vtič (169,9) pa 18.

Slovenija je doslej osvojila devet odličij na tretjih evropskih igrah. Pred tem so bili na Poljskem najprej uspešni trije atleti. Zlat je bil svetovni prvak Kristjan Čeh v metu diska, srebrni pa Tina Šutej v skoku s palico in Maruša Mišmaš Zrimšek v teku na 3000 m zapreke. Športna plezalka Lucija Tarkuš je nato prišla do bronaste medalje na balvanih, za njo sta srebrni odličji osvojila še tekvandoist Patrik Divković v kategoriji do 87 kg in Prevc. Slednja ima tako na teh EI tri odličja. V soboto se bodo smučarski skoki na evropskih igrah končali s tekmo skakalcev na veliki skakalnici.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije