NBA

Dončić tudi s tisočo trojko popeljal oslabljeni Dallas do zmage (VIDEO)

Naslednja tekma Dallas čaka že danes ponoči po slovenskem času, ko bo doma gostil Los Angeles Lakers.
Fotografija: FOTO: Petre Thomas Usa Today Sports Via Reuters Con
Odpri galerijo
FOTO: Petre Thomas Usa Today Sports Via Reuters Con

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je v ligi NBA s 35 točkami in tisočo trojko v karieri popeljal Dallas Mavericks do zmage s 120:113 v gosteh pri Memphis Grizzlies. Teksaška ekipa je bila precej oslabljena, manjkal je tudi drugi strelec Kyrie Irving, vendar je pod taktirko Slovenca vseeno prišla do nove zmage, tretje v nizu.

Dončić je dosegel 35 točk, Dereck Lively II. je k zmagi dodal po 16 točk in skokov, Jaden Hardy je dosegel 19 točk s klopi, Dante Exum pa je k tretji zaporedni zmagi Dallasa dodal 16 točk. »V ekipi je manjkalo veliko igralcev, zato sem fantom zabičal pred tekmo: 'Vsi morate biti pripravljeni!' Faktor zaupanja je bil na tej tekmi res velik,« je po zmagi pojasnil 24-letni slovenski zvezdnik.

Pri grizlijih, ki so še vedno brez suspendiranega zvezdnika Jaja Moranta, je Jaren Jackson ml. dosegel 41 točk, Desmond Bane pa 28, vendar so imeli preostali igralci težave pri zadevanju.

Dallas je v začetku zadnje četrtine vodil za 21 točk in uspešno odbijal Memphisove napade. Dončić je iz igre zadel devet košev iz 21 poskusov, za tri pa je metal 5-10, vključno s tisočo trojko v karieri na uvodu v zadnjo četrtino. Naslednja tekma Dallas čaka že danes ponoči po slovenskem času, ko bo doma gostil Los Angeles Lakers.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije