NBA

Dončić izpolnil pogoje za najvišjo pogodbo v zgodovini NBA: Ni čudno, da ga mama vlači po sodiščih

Najboljše od vsega pa je, da slovenski košarkaški zvezdnik ne bi bil prestar za še eno podaljšanje.
Fotografija: FOTO: Stephen Maturen Getty Images Via Afp
Odpri galerijo
FOTO: Stephen Maturen Getty Images Via Afp

Pri Luki Dončiću je nekaj gotovo, številke in statistika rastejo. ZDA so ga dodobra spoznale, zdaj pa prihaja še zadnja, velika nagrada. Slovenec bi namreč lahko kmalu podpisal največjo pogodbo v zgodovini lige NBA. Zvezdnik Dallas Mavericks se je namreč v sredo uvrstil v najboljšo peterko lige NBA v letošnji sezoni, kar je že petič zapored v prvi peterki lige. A ko se 25-letni Slovenec v finalu zahodne konference poteguje za naslov prvaka lige NBA, se mu nasmiha še ena zgodovinska priložnost.

Dončić je torej zaradi uvrstitve med najboljših pet v ligi v dveh zaporednih sezonah zdaj upravičen do največje pogodbe v zgodovini lige NBA, če ga bodo Mavericks z njim podpisali po koncu naslednje sezone, poroča Bobby Marks iz ESPN.

Neverjetne številke

Spomnimo, Dončić, tretji izbor na naboru 2018, trenutno podaljša petletno pogodbo v vrednosti 215 milijonov dolarjev, ki jo je podpisal v sezoni 2022/23. Morebitno 'supermax' podaljšanje bi mu prineslo novo petletno pogodbo v skupni vrednosti 346.338.300 dolarjev, kar bi v povprečju znašalo 69.267.660 dolarjev na sezono. Bil bi upravičen do pogodbe, tudi če se v naslednji sezoni ne uvrsti v ekipo All-NBA.

Najboljše od vsega pa je, da ne bi bil prestar za še eno podaljšanje, Dončić bi bil v zadnji sezoni te potencialne pogodbe star 32 let. Mimogrede, trenutno največja pogodba v ligi pripada igralcu Boston Celticsov Jaylenu Brownu, ki je julija 2023 podpisal petletno podaljšanje pogodbe za 300 milijonov dolarjev. Vendar pogodba ne začne veljati do naslednje sezone.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije