NK OLIMPIJA

Zeleno-bela zaušnica razjezila črno-bele

Nogometaši Olimpije premagali Partizan z 1:0. Konkurenca znotraj moštva je ostra.
Fotografija: Trener Olimpije Safet Hadžić ima na voljo še tri dni za popravke v igri in za izbiro najboljših enajst. FOTOGRAFIJI: Roman Šipić
Odpri galerijo
Trener Olimpije Safet Hadžić ima na voljo še tri dni za popravke v igri in za izbiro najboljših enajst. FOTOGRAFIJI: Roman Šipić

LJUBLJANA – Sredi drugega polčasa je nekoč odlični napadalec in zdaj trener Partizana Savo Milošević besen kot ris stekel nekaj metrov v igrišče. Nahrulil je sodnika Radeta Obrenovića in v slogu naduteža delil levite, kako naj sodi prijateljski dvoboj z Olimpijo. Svoje igralce je želel potegniti z igrišča, a se je, ko je izstrelil odmerek kletvic in jeze, vendarle umiril.
Zadnja preizkušnja zeleno-belih pred četrtkovo prvo tekmo v kvalifikacijah za evropsko ligo proti litovskemu Rigasu v Stožicah se je končala nadvse obetavno. Z zmago z 1:0 (strelec z enajstmetrovke, ki jo je priigral Tomislav Tomić, je bil v 77. minuti Endri Cekici) proti nekoč velikanu iz obdobja nekdanje skupne države, zdaj pa nekoliko šepajočemu, ki se krčevito bori, da mu slovitejši mestni tekmec Crvena zvezda ne bi za nekaj let ali kar desetletje po vzoru zagrebškega Dinama na Hrvaškem ukradel blišča in lovorike v Srbiji.



Nacionalna trša različica Partizana z dresi z napisi igralcev v cirilici in ob podpori približno sto navijačev, ki jim je bliže politika – vzkliki Kosovo je Srbija so bili najglasnejši – kot žoga, je bila v prvem polčasu boljša od premešane zeleno-bele zasedbe. Asmir Suljić in Stefan Savić, najmočnejša aduta trenerja Safeta Hadžića, sta bila nekoliko odrezana, srednji napadalec Rok Kidrić nemočen ob tekmečevih atletsko grajenih branilcih. Najprepričljivejši zmaj je bil štoper Macky Bagnack.
Hadžićev preizkus se je le izšel po željah. Olimpija je bila kljub slabemu prvemu polčasu enakovredna, v drugem po vstopu Cekicija, Luke Menala in po še nekaterih spremembah v postavitvi igralcev, na zadnjega zveznega igralca se je preselil Goran Brkić, pa hitrejša, agresivnejša in nevarnejša.

Hadžić ima bržkone tudi prijetne skrbi

"Težave smo imeli, toda generalka je bila solidna, zmaga pa po malem tudi srečna. Partizan je močna ekipa," je na kratko strnil oceno Hadžić, ki ga je zmotil prvi polčas. "Igra ni stekla, še posebno ko smo prišli do 30 metrov od tekmečevih vrat. Tam se je za nas vse končalo. V drugem polčasu smo se izboljšali. Ni bilo vse tako, kot sem si želel, ampak na koncu sem zadovoljen. Bili smo toliko dobri, kot nam je dopustil tekmec," je povedal Hadžić, ki ima bržkone tudi prijetne skrbi. V napadalnejšem delu moštva je konkurenca izjemno ostra, kljub očitni šibkosti, da trener nima na voljo klasičnega napadalca, močnega v skoku in dvobojih, bojevitega ter nevarnega. Kaj šele učinkovitega.

"Po zadnjih treningih se bom odločil za enajsterico, ki se bo pomerila proti Rigasu," je še zatrdil Hadžić in opozoril, da Litovci v Ljubljano ne bodo prišli z belo zastavo. V zadnjih dneh so se pri Rigasu še okrepili. Da mislijo resno, pove tudi njihov današnji prihod v Slovenijo. Gorazd Nejedly

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije