FORMULA 1

Verstappen poskrbel za domačo zmago Red Bulla, Vettel spet v vodstvu

Sezona formule 1 se bo nadaljevala že prihodnji konec tedna z VN Velike Britanije v Silverstonu.
Fotografija: Nizozemec Max Verstappen iz moštva Red Bull je zmagovalec dirke formule 1 za VN Avstrije v Spielbergu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Nizozemec Max Verstappen iz moštva Red Bull je zmagovalec dirke formule 1 za VN Avstrije v Spielbergu. FOTO: Reuters

SPIELBERG – Nizozemec Max Verstappen iz moštva Red Bull je zmagovalec dirke formule 1 za VN Avstrije v Spielbergu. Za njim sta se zvrstila oba ferrarija s Fincem Kimijem Räikönenom in z Nemcem Sebastianom Vettlom, ki je vnovič prevzel vodstvo v skupnem seštevku, saj je doslej vodilni Britanec Lewis Hamilton z mercedesom izpadel.

Vettla in Hamiltona, ki je predčasno končal dirko zaradi okvare hidravlike, vnovič loči le točka. Nemec jih je do zdaj zbral 146.

Za 20-letnega Verstappna, za katerega je po ocenah prirediteljev navijalo tudi kakšnih 18.000 nizozemskih navijačev, je bila to četrta zmaga v karieri. Posebej veseli so je bili tudi pri glavnem pokrovitelju ekipe, ki ima sedež blizu dirkališča v Spielbergu. Še posebej po tem, ko je v 54. krogu zaradi okvare menjalnika izpadel drugi voznik Red Bulla Avstralec Daniel Ricciardo, ki je prav danes praznoval 29. rojstni dan.

Sezona formule 1 se bo nadaljevala že prihodnji konec tedna z VN Velike Britanije v Silverstonu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije