VELESLALOM

Shiffrinova nepremagljiva, drugi izid kariere Mete Hrovat

Objavljeno 15. januar 2019 16.19 | Posodobljeno 15. januar 2019 22.05 | Piše: STA, S. U.

Meta Hrovat pred Zlato lisico našla prave veleslalomske občutke.

FOTO: Tomi Lombar, Delo
KRONPLATZ – Obetavna slovenska alpska smučarka Meta Hrovat je pravi čas, pred domačim vrhuncem ženske zimske sezone, tekmama za Zlato lisico v Mariboru, našla prave občutke. Dvajsetletnica je na Kronplatzu navkljub še ne sanirani poškodbi gležnja stisnila zobe in prikazala dve zelo dobri vožnji, ki sta jo pripeljali do najboljšega izida sezone.

Na progo Erta se je podala kot 14. po vrsti in svojo nalogo opravila zelo dobro, zasedla je deveto mesto z 2,11 sekunde zaostanka za vodilno in danes nepremagljivo ameriško dominatorko Mikaelo Shiffrin. Hrovatova se je v drugo odrezala še bolje. Na začetku je bila še nekoliko zadržana, potem pa je z odlično predstavo iz zavoja v zavoj pridobivala. V cilju je prevzela vodstvo s skoraj sekundo prednosti in si tako lahko obetala vrhunsko končno uvrstitev. Četrti čas druge vožnje je Gorenjki na koncu prinesel odlično sedmo mesto, kar je njena najboljša uvrstitev sezone oziroma druga najboljša v karieri. Boljša je bila lani januarja v Lenzerheideju, ko je s tretjim mestom prvič v karieri stopila na oder za zmagovalke v svetovnem pokalu.

Hrovatova je bila edina slovenska predstavnica v finalu. Ani Bucik, ki se še ni dobro ujela na novi opremi, ni veliko zmanjkalo do finala. Postavila je 34. čas, od druge vožnje pa jo je ločilo 34 stotink sekunde. Neja Dvornik, ki je nastopila na svoji četrti veleslalomski tekmi svetovnega pokala in prvič na tem prizorišču, je zasedla 44. mesto.

Smučarska karavana gre dalje

Karavana sicer ostaja v italijanskih Dolomitih. Specialistke za hitre discipline po odpovedi tekem v St. Antonu, kjer so bili v zadnjih dnevih priče snežnemu armagedonu, čaka v Cortini d'Ampezzo trojni tekmovalni spored, smukaški preizkušnji na olimpijski progi delle Tofane v petek in soboto ter superveleslalom za konec vikenda v Dolomitih. Na vseh treh bo nastopila v tej zimi znova izjemna povratnica po poškodbi Ilka Štuhec, ki se je po St. Antonu odpravila v Italijo, kjer pili formo za nove izzive.
Deli s prijatelji