LIGA PRVAKOV

Ronaldo s hat-trickom zrežiral preobrat, Oblakov Atletico se poslavlja

V četrtfinalu še Manchester City in Juventus.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

Znana sta še dva udeleženca četrtfinala nogometne lige prvakov. Napredovanje sta si v današnjih povratnih tekmah osmine finala zagotovila še Manchester City in Juventus. Prvi je premagal Schalke s skupnim izidom kar 10 : 2, Torinčani so danes proti Atleticu iz Madrida slavili s 3 : 0, skupno pa s 3 : 2.

Osrednji obračun je bil za slovenske ljubitelje nogometa seveda tisti v Torinu, kjer se je z Atleticom predstavil sveži povratnik v izbrano vrsto Jan Oblak. Njegov Atletico je imel s prve tekme prednost 2 : 0, zato Juventusu ni preostalo drugega kot napad. V 27. minuti je po natančni podaji Federica Bernardeschija Cristiano Ronaldo prehitel neodločnega Juanfrana in iz neposredne bližine z glavo matiral Oblaka. Prvi cilj Juventusa je izpolnil spet Ronaldo, in to že v 49. minuti. Spet je meril z glavo, Oblak je sicer žogo odbil, toda izkazalo se je, da je bila že prek golove črte in tehnologija je potrdila gol Italijanov.

Juventus je tako v manj kot uri ujel Atletico. Ronaldo je sam vse opravil v 85. minuti. Po prekršku Gimeneza nad Bernardeschijem je hladnokrvno izvedel strel z bele točke, Oblaka poslal v eno stran, žogo pa v drugo in tako zapečatil usodo Atletica.


Četa Guardiole v nekaj minutah opravila delo

Na drugi tekmi je City začel z minimalno prednostjo, toda kmalu je bilo jasno, da bo Schalke težko zdržal, kaj šele pripravil presenečenje. Nemci so zdržali dobre pol ure, potem pa je četa Pepa Guardiole v le nekaj minutah opravila delo in se praktično že ob polčasu lahko veselila uvrstitve v četrtfinale.

Predzadnje dejanje osmine finala

Današnji tekmi sta bili predzadnje dejanje osmine finala. Že prejšnji teden so si po pravih dramah v končnici in podaljšku četrtfinale priigrali nogometaši Manchester Uniteda in Porta. United je na povratni tekmi osmine finala v gosteh premagal Paris St. Germain s 3 : 1, Porto pa po podaljšku s 3 : 1 Romo. Ajax je izločil madridski Real s skupnim izidom 5 : 3, Tottenham pa Borussio Dortmund s 4 : 0.

Osmina finala se bo končala z zadnjima tekmama v sredo, ko bo münchenski Bayern gostil Liverpool (prva tekma 0 : 0), Barcelona pa Olympique Lyon (0 : 0).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije