NOGOMET

Kronaveter in Vombergar pridno delata in čakata

Nogometaši Olimpije po pripravah na Čatežu in pred potjo v Turčijo. Robert Pevnik hvali razmere in trud igralcev, okrepiti mora obrambo.
Fotografija: Trener Olimpije Robert Pevnik pričakuje vrhunsko okrepitev v osrednjem delu obrambe. Foto: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Trener Olimpije Robert Pevnik pričakuje vrhunsko okrepitev v osrednjem delu obrambe. Foto: Voranc Vogel

LJUBLJANA – Za nogometaši Olimpije je obdobje 12-dnevnih priprav na Čatežu, kjer so odigrali tekmi z madžarskim drugoligašem Budafokom (2:2) in hrvaškim prvoligašem Gorico (1:1). Po dramatičnih napovedih, da bo v drugi del sezone krenilo do temeljev spremenjeno moštvo, se to vendarle ni zgodilo. Upornik in najboljši igralec Rok Kronaveter se je po sestankih sprave s predsednikom Milanom Mandarićem naknadno pridružil zmajem pri vadbi. Po kratkem odmoru bo trener Robert Pevnik jutri zeleno-bele odpeljal v Turčijo, kjer bodo ostali do 13. februarja, v tem času pa so na programu štiri pripravljalne tekme. »Z ekipo smo se super ujeli, vsi delajo maksimalno zavzeto, nimamo nobenih težav, ozračje je odlično. Na Čatežu smo imeli odlične razmere za delo, trenirali in vadili smo na naravni travi, tako da smo povsem izpolnili načrt,« je bil začetni raport novega trenerja Pevnika, ki je prevzel komando v zmajevem gnezdu tik pred začetkom priprav.

Njegov predhodnik Zoran Barišić si je zamislil še tekmo z ljubljanskim drugoligašem Bravom pred dvema dnevoma, a je Pevnik z varovanci raje ostal v prijaznejših vremenskih razmerah na jugovzhodu in zaključil ciklus telesnih priprav. »Glede na testiranja smo morali več poudarka dati bazični pripravljenosti, tekma z Bravom nam v takšnih okoliščinah ni ustrezala. Sicer pa nas v Turčiji čakajo štiri močne tekme, tako da bomo dobili dovolj dober vpogled v zmožnosti posameznikov in ekipe,« je pojasnil Pevnik.

Iščejo osrednjega branilca

Kot rečeno je v ekipi tudi Kronaveter. Razveselili so se ga vsi, tako v strokovnem vodstvu kot igralci. »Zelo zadovoljen sem, da je Krona z nami. Prišel je dobro pripravljen, dobil je že 30 minut na drugi tekmi in takoj pokazal, kaj pomeni za naše moštvo,« je dejal Robert Pevnik, ki se bo moral bržčas sprijazniti z odhodom drugega ključnega igralca, Andresa Vombergarja. »Kot trener si seveda želim, da Vombergar, ki je zelo motiviran za delo, ostane z nami, po drugi strani pa mu od srca privoščim sanjski prestop in da nadgradi svojo kariero. V primeru, da bo odšel, bomo v napadu stavili na Jucieja Lupeto, Antonia Lukanovića in Harisa Kadrića, morda pa bomo dobili še kakšno okrepitev,« pričakuje strateg Olimpije. Doslej je novinec le 21-letni levi bočni branilec Matic Paljk, tik pred podpisom pogodbe pa je 22-letni albanski bočni zvezni igralec Endri Cekici, ki že nekaj časa trenira z zmaji in čaka na dogovor med vodstvoma Olimpije in zagrebškega Dinama. »Na treningih deluje dobro, preizkusili ga bomo še na tekmah. Moral se bo izkazati, saj ima na svojem položaju hudo konkurenco v Črnicu, Saviću in Suljiću. Upam, da se bo izšlo podobno kot s štoperjem Uremovićem, ki je iz Dinama prišel v Olimpijo in si v prvi sezoni priigral donosen prestop,« pravi Pevnik. V tem trenutku je sicer prioriteta okrepitev na položaju osrednjega branilca, v igri je nekaj imen, Pevnik bo najresnejšega kandidata preizkusil v Turčiji. Že jutri zvečer bodo zmaji tam opravili lažji trening. Po vrnitvi bo šef varovancem namenil dva dni počitka, sledi kratka selitev na Čatež, 19. februarja pa generalka s predvidoma Borcem iz Banjaluke. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije