HOKEJ

Hladna prha za zmaje na Južnem Tirolskem

Ljubljanski hokejisti razočarali v celinskem pokalu. Najboljša predstava Jeseničanov v sezoni alpske lige.
Fotografija: Olimpijin kapetan Aleš Mušič (desno) je kot soigralci razočaran zapuščal Južno Tirolsko. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Olimpijin kapetan Aleš Mušič (desno) je kot soigralci razočaran zapuščal Južno Tirolsko. FOTO: Roman Šipić

LJUBLJANA – Niz uspehov Olimpijinih hokejistov je v zadnjih dveh sezonah dolg, a tokrat je zmajem hudo spodrsnilo. Za najpomembnejši cilj jesenskih mesecev so si zadali osvojitev prvega mesta na četrtfinalnem turnirju celinskega pokala, že po dveh dneh sicer tridnevnega tekmovanja pa so ostali brez možnosti za končno zmago. Vedrejše je bilo ob koncu tedna na Jesenicah.

V celinskem pokalu se je pred enim letom zataknilo že železarjem, takrat je bilo na dlani, da se bo doba Gabra Glaviča na klopi tedanjih državnih prvakov končala. Zdaj ovire na Južnem Tirolskem ni preskočila niti ljubljanska ekipa, potem ko je najprej izgubila z gostitelji iz Rittna po kazenskih strelih (1:2; 0:1, 1:0, 0:0; Rajsar; Obuchowski), nato pa še s Ferencvarosom iz Budimpešte z 2:3 (2:2, 0:1, 0:0; Zorko, Simšič; Pavuk, Karmeniemi, Kulmala). Tako je bila včerajšnja tekma s španskim prvakom Urdinom le še za prestiž, zmaga s 6:1 (0:0, 3:0, 3:1; Simšič, Zorko, Rajsar, Mušič, Koren, N. Brus; Klepač) je zmajem prinesla le tretje mesto.

Olimpijina igra je bila daleč od tiste suverene iz prejšnje pomladi, v tej sezoni so zmaji začeli z novo lovoriko, slovenskim pokalom, sledil pa je šok z nepričakovanim odhodom trenerja Jureta Vnuka. Nasledil ga je Gregor Polončič, predstavnik novega vala obetavnih slovenskih hokejskih trenerjev, nekatere njegove zamisli so že obrodile sadove v alpski ligi, a zdaj je z igralci doživel nepričakovano hladno prho. »Resda smo imeli v petek pozno tekmo, nato pa že proti kakovostnemu madžarskemu moštvu sobotno popoldansko, a vseeno ni opravičila. Če hokeja ne igraš s čustvi in z jasno željo, potem uspeha ni,« je razočarano dejal prvi mož Olimpijine klopi.

Zaslužena zmaga železarjev

Povsem drugače je bilo v taboru slovenskih podprvakov. Jeseničani so namreč z lepo igro razveselili 800 privržencev v domači dvorani Podmežakla in odpravili Feldkirch s 4:0 (2:0, 0:0, 2:0; Hebar 2, Stojan, Svetina). Uspeh je pomemben predvsem zaradi že razrahljane samozavesti železarjev, ki so večkrat v zadnjih dneh zapravljali lepe priložnosti za točke. Nazadnje jim je nepričakovano, navzlic vodstvu s 3:0, spodrsnilo v Kitzbühelu, v spominu ostaja tudi prejšnja domača tekma z Rittnom, ko so se hokejisti italijanskega moštva veselili zmage v podaljšku. Tokrat dvomov o končnem razpletu ni bilo, zasluženo zmago je s strelom iz svoje obrambne tretjine v prazna vrata potrdil Andrej Hebar, ki se kot Ljubljančan na Gorenjskem posebno veseli prihajajoče sobote in jubilejnega 500. derbija Olimpije in Jesenic v Tivoliju. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije