1. SNL

Celjani izzivajo nesrečo

Olimpija v 28. krogu 1. SNL zmanjšala zaostanek. Ta za vodilnim Celjem s tekmo manj znaša 10 točk.
Fotografija: Na tekmi med Olimpijo in Koprom je bilo bojevito. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Na tekmi med Olimpijo in Koprom je bilo bojevito. FOTO: Jože Suhadolnik

V ritmu hiti počasi gredo vodilni Celjani proti naslovu slovenskega prvaka in izzivajo nesrečo. V velikonočnem 28. krogu domače nogometne lige so jih presenetili (ne prvič v sezoni) Kidričani, ki so v zadnjih minutah ubranili vsaj točko, čeprav so šli s tremi v zadnjih 10 minut. Po tesni zmagi (in ne tako ogroženi) je Olimpija s tekmo manj znižala zaostanek na 10 točk. Znova je odlično formo v drugem delu sezone potrdila Rogaška z zanesljivim uspehom proti Bravu. Mariborčani so proti Radomljanom hodili po robu prepada, a so se rešili, ni pa se rešil trener gostov Oliver Bogatinov.

Razburljiv in zanimiv minuli konec tedna je znova po malem zamajal šampionske temelje Celjanov. Kot da bi hrepeneli po napetem zaključku sezone, podobnem iz šampionske sezone 2019/20, ko so v zadnjem krogu proti Olimpiji v Celju ubranili boljši izid v medsebojnih tekmah. V že četrtem neodločenem izidu to pomlad je bilo tudi veliko nesreče, že dolgo ni bilo tekme, v kateri bi bil tekmec pod takšnim rafalom strelov, kot je bil Aluminij. Celjani so jih sprožili kar 36, gostje le pet, od tega so dva – po celjskih darilih – spremenili v gol.

Olimpija se po izenačenem številu tekem lahko približa na sedem točk, toda na voljo jih je le še 24, pri čemer zeleno-beli niso v zaostanku kar z eno od tekem, pač pa za veliki derbi z Mariborom, ki bo na sporedu čez dva tedna (17. t. m.) v Stožicah.

Mariborčani so spomladi najuspešnejši ne upoštevajoč poraz za zeleno mizo proti Sobočanom. Osvojili so 20 točk, Olimpija 16. Po odbitku treh točk vijoličnim je na vrhu spomladanske lestvice senzacionalno Rogaška z 18 točkami. Izjemno formo in srečno izbiro napadalca v zimskem premoru ter strelca dveh golov Patrika Mijića so Slatinčani začinili s peto zmago.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije