ZMAGOVALNE STOPNIČKE

Bravo, Lovro! Kos spet na stopničkah

Lake Placid si bo zagotovo zapomnil za vse življenje.
Fotografija: Lovro Kos FOTO: Lisi Niesner, Reuters
Odpri galerijo
Lovro Kos FOTO: Lisi Niesner, Reuters

Slovenski smučarski skakalec Lovro Kos je še na drugi tekmi v olimpijskem Lake Placidu stopil na zmagovalni oder. Sobotni zmagi, njegovi prvi v karieri, je dodal še drugo mesto, ki si ga je razdelil z Nemcem Philippom Raimundom. Premagal pa ju je vodilni v svetovnem pokalu, Avstrijec Stefan Kraft, ki je zbral 3,2 točke več.

V finalu so nastopili še trije Slovenci. Domen Prevc je s 16. napredoval na 12. mesto, Timi Zajc ga je po 13. po prvi seriji v drugo nekoliko polomil in nazadoval na 20., Žak Mogel pa je tekmovanje končal na 22. mestu. Brez finala je ostal Maksim Bartolj, zasedel je 33. mesto.

»Imel sem v glavi včerajšnjo napako, ko sem zgrešil drugi skok. A očitno sem se nekaj naučil in je nisem ponovil. Za mano je odličen vikend, danes sem sestavil dva popolna skoka v razmerah, ki spet niso bile lahke,« se je 38. zmage v svetovnem pokalu veselil letošnji svetovni prvak v poletih.

Že po prvi seriji vodil

Tako kot dan prej je že po prvi seriji vodil, v drugo pa je vendarle znal odbiti napada Raimunda in Kosa. Nemcu je v drugi seriji uspela daljava dneva, s 135 metri je le za en meter zaostal za rekordom skakalnice, Slovenec pa je pokazal dva lepa, izenačena skoka, prvi, po katerem je bil sam na drugem mestu, je bil dva metra in pol daljši, a je imel pri njem tudi nekoliko boljše razmere.

image_alt
Lovro Kos do svoje prve zmage v svetovnem pokalu. »Nisem pričakoval te zmage.«

»Lake Placid si bom zagotovo zapomnil za vse življenje. Za mano je res neverjeten konec tedna, komaj čakam naslednje tekme, da vidimo, kam pridem,« je bil v izjavi za Smučarsko zvezo Slovenije kratek Kos.

Nekaj več je imel za povedati njegov trener Robert Hrgota: »Za nami je res super dan. Lovro je bil vnovič dvakrat res vrhunski. Škoda, malo je zmanjkalo za zmago. Res pa so njegovi trenutni skoki na visoki ravni. Z izjemo druge serije Timija z malo smole in slabšim skokom smo danes veliko bolje nastopali tudi kot ekipa. Še enkrat pa čestitke Lovru za res vrhunski dosežek.«

Karavana svetovnega pokala se bo zdaj preselila na Japonsko, kjer bosta prihodnji teden v Sapporu na sporedu dve tekmi svetovnega pokala, na katerih bo spet tekmoval tudi Peter Prevc.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije