PO PREMIERNI ZMAGI

Andreja Slokar vnovič navdušila, končala tik pod odrom za zmagovalce

V obeh vožnjah je bila najhitrejša Petra Vlhova. Najboljša Slovenka je bila Andreja Slokar. Ana Bucik je bila 11., Neja Dvornik 16.
Fotografija: Andreja Slokar. FOTO: Jussi Nukari, Lehtikuva, Reuters
Odpri galerijo
Andreja Slokar. FOTO: Jussi Nukari, Lehtikuva, Reuters

Slovenka Andreja Slokar, ki je pred dnevi slavila v paralelnem veleslalomu v avstrijskem Lechu, je danes v Leviju na Finskem ponovno navdušila. Po prvi vožnji je zaostajala le za Slovakinjo Petro Vlhova in Američanko Mikaela Shiffrin, po drugi pa jo je žal z odra za najboljše tri izrinila Nemka Lena Duerr, ki je na koncu zasedla tretje mesto. Slovenka je osvojila četrto mesto, kar je najboljša slalomska uvrstitev Slokarjeve v svetovnem pokalu. 

Po ponesrečeni prvi vožnji je bila druga za Ano Bucik naravnost odlična. Bila je četrta najhitrejša med vsemi nastopajočimi, a zaradi uvrstitve na 15. mesto v predhodni vožnji se je morala na koncu zadovoljiti z 11. mestom. 

V finalno vožnjo se je uspelo uvrstiti tudi Neji Dvornik, ki je imela startno številko 58. Po prvi vožnji je bila 12., po drugem spopadu s progo pa je nekaj mest izgubila in se ustavila na končnem 16.

Meta Hrovat je odstopila.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije