1. SNL

Abass je zasluženo dobil po glavi

Mariborčan v dresu Olimpije Rok Kronaveter o veliki zmagi, svojem zadetku, rezervah v ekipi in incidentu po tekmi.
Fotografija: FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
FOTO: Tadej Regent

MARIBOR – Rok Kronaveter je bil režiser osvojitve naslova prvaka za Olimpijo pred dvema letoma, zdaj je v podobni vlogi. Razigran, bojevit, strelsko razpoložen. V 74. minuti nogometnega derbija je Mariborčan v dresu ljubljanskega kluba iz enajstih metrov izenačil izid na 2:2 in nakazal veliki zasuk. Štajerec v moštvu Olimpije je ostal gospod tudi po veliki zmagi na domačem dvorišču.

Kako ocenjujete razplet tekme?
"Menim, da je bila prava tekma predvsem za gledalce. Po prikazanem bi bil morda najbolj realen remi, toda mi smo očitno imeli več športne sreče. Zadovoljni smo, da smo zmagali. Do konca državnega prvenstva imamo še dve tekmi. Storili bomo vse, da ostanemo na prvem mestu."

Smo ob menjavah v vaši ekipi videli, koliko rezerv ima Olimpija v tej sezoni?
"Po drugem prejetem zadetku smo morali zaigrati bolj napadalno. Igralca, ki sta vstopila s klopi, sta spremenila potek tekme. Imamo dovolj dobrih igralcev tudi na rezervni klopi, to se nam je tokrat obrestovalo. Seveda še imamo rezerve, do konca sezone moramo izkoristiti vsakega posameznika in tako bomo prišli do zastavljenega cilja."

Kaj vam je rojilo po glavi pred izvajanjem kazenskega strela? Je bil srčni utrip visok?
"Ja, to je bilo kar normalno po zgrešeni enajstmetrovki proti Gorici. In tu je bil še derbi, šlo je za prvaka. Nekako sem se odločil, da bom streljal po sredini vrat. Hvala bogu mi je uspelo, zadel sem. Večina vratarjev izbere stran, v katero se vrže, zato se mi je to zdela še najbolj zanesljiva odločitev."

Ste preprosto zagrabili žogo ali ste bili določeni za izvajanje enajstmetrovke?
"To je bilo dogovorjeno že prej."

Ostali ste zvesti sebi, zadetkov proti Mariboru ne proslavljate.
"Veliko mojih prijateljev in znancev je bilo na tribunah. Ne bi imelo nobenega smisla, da bi provociral."

Ob zamenjavi kapetana Branka Ilića ste zavrnili, da bi prevzeli kapetanski trak. Zakaj?
"Ne bi govoril o tem. Ne počutim se dobro v vlogi kapetana."

Ko ste izvajali kot, so bližnji gledalci na vas zmetali kup stvari.
"To pač spada zraven. Nekateri ne razumejo, pravzaprav me sovražijo, ker kot Mariborčan igram v Ljubljani. Tega ne jemljem kot nekaj posebnega."

Kaj pa se je dogajalo po tekmi v predoru pod tribuno, kjer je bila velika gneča.
"Marsikaj se je dogajalo. Abass je pokazal gesto (obrnjen proti gledalcem se je držal za mednožje, op. p.), ki za nogometaša ni sprejemljiva in je zato zasluženo dobil po glavi."

Ob dveh točkah prednosti vaši privrženci pričakujejo, da boste prvaki. Kaj jim sporočate?
"Ni še konec. Moramo vedeti, da smo v prejšnji tekmi igrali z zadnjim na lestvici, pa nismo zmagali, tako da... Vemo, da smo imeli težave. Nič še ni odločenega. V nogometu je možno vse, vsekakor pa nas je zmaga v derbiju dvignila v psihološkem pogledu, da nam bo uspelo dobiti obe preostali tekmi. Zadostovale nam bodo že štiri točke, če se ne motim."

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije