KOLESARSTVO

63. zmaga v karieri: sijajni Roglič slavil v prvi etapi dirke po Baskiji

Na kronometru v okolici Hondarribie je s časom 9:48 minute za pet sekund ugnal bržčas prvega tekmeca v boju za skupno zmago, Belgijca Remca Evenepoela.
Fotografija: Primož Roglič (Jumbo Visma) je zmagovalec uvodne etape 61. dirke po Baskiji. FOTO: Marco Bertorello, Pool Via Reuters
Odpri galerijo
Primož Roglič (Jumbo Visma) je zmagovalec uvodne etape 61. dirke po Baskiji. FOTO: Marco Bertorello, Pool Via Reuters

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Jumbo Visma) je zmagovalec uvodne etape 61. dirke po Baskiji. Na 7,5 kilometra dolgem kronometru v okolici Hondarribie je s časom 9:48 minute za pet sekund ugnal bržčas prvega tekmeca v boju za skupno zmago, Belgijca Remca Evenepoela (Quick-Step Alpha Vinyl).

Za 32-letnega Kisovčana je bila to 63. zmaga v karieri, od tega 16. v vožnjah na čas. Olimpijski prvak v tej disciplini iz Tokia je še naprej neporažen na kronometrih na španskih tleh, dobil je vseh osem, štirje so bili na dirki po Baskiji.

Dolgo je bil danes na vrhu francoski specialist za vožnjo na čas Remi Cavagna (Quick-Step Alpha Vinyl), ki je v zaključku za dve sekundi ugnal dva Britanca, Gerainta Thomasa in Adama Yatesa (oba Ineos Grenadiers).

Nato pa je osem minut pred Rogličem na pot krenil Evenepoel in postavil prepričljivo najboljši čas v kratki vožnji na čas. Skozi cilj je pripeljal 11 sekund pred Cavagno, Roglič pa je nato njegov čas izboljšal še za pet sekund.

V torek bo na vrsti druga etapa od Leitze do Viane (207,9 km), ki bo po vsej verjetnosti namenjena maloštevilnim sprinterjem na tej preizkušnji. Dirka po Baskiji se bo sicer končala v soboto po šestih odpeljanih etapah.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije