SKOKI

Prevc se sprašuje, kaj jedo tekmeci

Kvalifikacije na veliki skakalnici v svojo korist odločil Norvežan Robert Johansson. Od Slovencev najvišje segel Jernej Damjan, ki je pristal na 15. mestu.
Fotografija: Jernej Damjan je vceraj dosegal daljave okrog 130 metrov. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Jernej Damjan je vceraj dosegal daljave okrog 130 metrov. FOTO: Reuters

PJONGČANG – Skakalni center Alpensia bo danes (z začetkom ob 13.30) gostil še tretjo posamično tekmo v smučarskih skokih na teh OI, drugo moško, ki jo bodo izpeljali na veliki napravi. Slovencem naj bi na papirju ustrezala bolj kot srednja skakalnica, na kateri je z 12. mestom najvišje skočil Peter Prevc. Toda izbranci Gorana Janusa s svojimi nastopi na zadnjem treningu, po katerem so se v vodstvu naše reprezentance odločili, da bo namesto Anžeta Semeniča, ki je izpustil uvodno preizkušnjo, tokratno zgolj kot gledalec spremljal Timi Zajc, niso napovedali boja za najvišja mesta. Še v najlepši luči se je predstavil Jernej Damjan, ki se je s skoki, dolgimi okrog 130 metrov, sukal med 12. in 15. mestom.

Podobna slika je bila tudi v včerajšnjih kvalifikacijah, v katerih je bil najboljši Robert Johansson. Brkati Norvežan, ki tekmuje s Slatnarjevimi smučmi, na katerih je na srednji napravi skočil do bronastega odličja, je pristal pri 135 metrih, s katerimi se je zavihtel na vrh in v vlogo enega od vročih kandidatov za osvojitev naslova olimpijskega prvaka. Za 3,2 točke je pustil za seboj drugouvrščenega rojaka Johanna Andreja Forfanga (137 m), olimpijskega podprvaka z manjše skakalnice, z največjo daljavo dneva pa je bil tretji Japonec Rjoju Kobajaši (143,5 m), ki je bil tako še za štiri metre daljši od uradnega rekorderja naprave Anžeta Laniška, lani s četrtim mestom tudi najboljšega Slovenca na generalki za OI v Pjongčangu. Od Janusovih varovancev je tudi včeraj najvišje posegel Damjan, ki je bil s 132,5 metra petnajsti, dve mesti pred Prevcem (125 m).

Še krajša sta bila Semenič, ki je s 119,5 metra zasedel 30. mesto, in Tilen Bartol (103,5 m), ki je moral celo trepetati za svoj nastop na tekmi. Nanjo se je uvrstil skozi šivankino uho z 49. dosežkom. "Malo boljše je bilo kot na treningih, a še zaleč ne tako dobro, kakor znam. Ne najdem pravih občutkov, mučim se z njihovim iskanjem. Bolj kot sem to delal, slabše je šlo. V bistvu sploh ne vem, kaj delam narobe. V tekmo bom odšel umirjeno, pa bomo videli, kako bo," je povedal Damjan, podobno nemočen pa je deloval tudi Prevc. "Po zadnjem skoku na manjši napravi sem verjel, da mi bo šlo na večji bolje, ampak kar koli sem poskušal, je bil rezultat bolj ko ne vedno enak. Bo treba narediti en velik preskok, za zdaj so tekmeci precej pred mano, ne vem, kaj jedo. Sem mislil, da imamo vsi isto hrano," pa se je pošalil Prevc, dobitnik dveh olimpijskih kolajn izpred štirih let v Sočiju.

Slovenska četverica si tako ni prav okrepila samozavesti pred današnjo preizkušnjo, na kateri bo, sodeč po treningih in kvalifikacijah, že preboj med deseterico velik uspeh. Da bi se lahko kdo od naših vmešal v boj za kolajno, ki so si jo pred odhodom v Južno Korejo za cilj zadali v strokovnem vodstvu slovenske reprezentance, bi se moral zgoditi že pravi mali čudež. 



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije