NOGOMET

Po tekmah v Olimpiji še akcija za prihodnost

Ob koncu jeseni zadovoljstvo v polovici nogometnih prvoligašev. Najbolj razočarali Maribor, Domžale in Rudar, ki je v slepi ulici.
Fotografija: Luka Zahović je po Transfermarktu najvrednejši igralec na slovenski sceni, ocenjujejo ga na 1,5 milijona evrov. Odigral je 16 tekem, zabil 7 golov in prispeval 3 podaje. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Luka Zahović je po Transfermarktu najvrednejši igralec na slovenski sceni, ocenjujejo ga na 1,5 milijona evrov. Odigral je 16 tekem, zabil 7 golov in prispeval 3 podaje. FOTO: Roman Šipić

Stotnija tekem jesenskega dela državnega prvenstva v nogometu je za nami. V zadnji tekmi 20. kroga sta Mura in Bravo v Fazaneriji remizirala (1:1; Žiga Laci 21.; David Brekalo 4.). Ta izid kaže, kako je sicer uspešna Mura proti koncu opešala tudi zaradi poškodb in ožjega igralskega kadra.

A v zadnjem obračunu pred domačimi navijači je padel vsaj bonbonček – prvenec v prvi ligi je zabil komaj 17-letni branilec Laci, ki ga trener Ante Šimunda skrbno pripravlja na vidno vlogo med profesionalci. Laci je še neizbrušeni biser slovenskega nogometa, v prihodnjih sezonah bi se lahko razvil do reprezentančne kakovosti najvišjega kalibra.

Na drugi strani novinec med prvoligaši Bravo pod taktirko stratega Dejana Grabića napreduje iz meseca v mesec. Rumeni iz Spodnje Šiške v Ljubljani premorejo še ogromno rezerv, poznavajoč ustanovitelja kluba Darka Klariča jih bodo aktivirali postopoma. Tudi tiste finančne narave za skok z 9. mesta, ki še lahko vodi nazaj v drugo ligo.

Medtem ko se bodo igralci v prihodnjih dneh raztepli po svojih domovih in počitniških destinacijah v eksotičnih krajih, bodo v vodstvih klubov pripravljali vse potrebno za nadgradnjo v nadaljevanju sezone. V prihodnjih tednih bo glavna zgodba Olimpija s spremembami v upravljanju kluba. Pri njenih najhujših tekmecih v Mariboru se kar malce bojijo malodane idealnega scenarija v zmajevem gnezdu, po katerem bi Olimpija postala stabilnejša in s tem tudi nevarnejša v boju za lovorike.


Drugouvrščeni Aluminij je še napredoval v primerjavi s prejšnjo sezono, v Kidričevem kljub dobremu zaslužku ne bi vzklikali od veselja, če bi izgubili tržno najbolj zanimive igralce – Matica Vrbanca, Dejana Petroviča, Nikolo Leka, Mihaela Klepača ali Ivana Kontka. Celje in Mura sta v pričakovanem položaju, tako kot lani se tepeta za 4. mesto in sodelovanje v Evropi. Domžale so ob Rudarju največje razočaranje jeseni, po zasičenosti s prejšnjim trenerjem Simonom Rožmanom rumeno-modri voz počasi dviguje Andrej Razdrh.

Triglav, drugi novinec Tabor in Bravo bodo tudi prihodnje leto nadaljevali boj za vsaj 8. mesto, ki zagotavlja nadaljnje prvoligaško življenje. Rudar se je znašel v nedostojnem položaju za klub med elito. Velenjčane vodi že četrti trener v sezoni, knapi so postali pri kibicih predmet posmeha in hkrati pomilovanja. Da klub vodi profesionalni politik, ni najbolj modra odločitev. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije