KOLESARSTVO

Znano, kakšno je zdravstveno stanje Primoža Rogliča

Pregledi so pokazali, da je imel slovenski kolesar srečo in da je utrpel lažje poškodbe.
Fotografija: BORA–Hansgrohe's Slovenian cyclist Primoz Roglic looks on prior to the start of the 1st stage of the Paris-Nice cycling race, 158 km between Les Mureaux and Les Mureaux, on March 3, 2024. (Photo by Thomas SAMSON/AFP) FOTO: Thomas Samson Afp
Odpri galerijo
BORA–Hansgrohe's Slovenian cyclist Primoz Roglic looks on prior to the start of the 1st stage of the Paris-Nice cycling race, 158 km between Les Mureaux and Les Mureaux, on March 3, 2024. (Photo by Thomas SAMSON/AFP) FOTO: Thomas Samson Afp

Slovenski vrhunski profesionalni kolesar Primož Roglič iz nemške ekipe Bora-hansgrohe se je očitno le lažje poškodoval v grozljivem množičnem padcu na dirki po Baskiji. Kot so v četrtek pozno zvečer sporočili iz njegove ekipe, Slovenec ni utrpel zloma kosti. To je pokazal prvi pregled v bolnišnici, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Med kolesarsko dirko po Baskiji je prišlo do grozljivega množičnega padca. Najhuje jo je skupil zmagovalec dirke po Franciji Jonas Vingegaard. Danec je utrpel zlom ključnice in več reber.

Remco Evenepoel si je zlomil ključnico. Kot je sporočila njegova ekipa Soudal Quick-Step, je Belgijec utrpel tudi zlom lopatice. Danes se bo vrnil v Belgijo in tam imel operacijo.

Slovenski kolesarski as Roglič, ki je imel do padca kot vodilni najboljše izhodišče za skupno zmago na dirki po Baskiji, je imel precejšnjo srečo.

Drugi kandidati za skupno zmago na tej dirki so imeli manj sreče kot trikratni zmagovalec Vuelte in olimpijski prvak.

Precej težje posledice bo imel Avstralec Jay Vine, 28-letniku iz ekipe UAE-Team Emirates so diagnosticirali zlom vratnega vretenca in dva zloma torakalne hrbtenice.

Končali v betonskem jarku

Vingegaard pa tudi Evenepoel in Roglič kot vodilni v skupnem seštevku so se znašli v dramatičnem sosledju dogodkov, ki so pripeljali do množičnega padca na četrti etapi. Več kolesarjev je padlo v desnem ovinku, oddaljenem približno 35 kilometrov od cilja v Legutiu, in zdrsnilo v betonski jarek.

Natnael Tesfatsion iz Eritreje je bil prvi, ki je padel, in so ga odpeljali v bolnišnico. Njegova ekipa je povedala, da je dobil številne modrice in odrgnine, vendar nima zlomljenih kosti ali pretresa možganov.

Dirka po Baskiji, ki se bo končala v soboto v Eibarju, velja za pripravljalno dirko na poletni vrhunec sezone Tour de France.

Roglič je šepal, ko se je odpravljal proti moštvenemu vozilu, a je kasneje dvignil palec fotografom, ki so spremljali karavano. Slovenec si je že v trčenju v tretji etapi močno odrgnil kolk in zgornji del noge, a je lahko nadaljeval, le da se je manj kot 24 ur pozneje zgodila še ena nesreča, zaradi katere je predčasno končal dirko. Na njej je slavil skupno zmago v letih 2018 in 2021.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije