Zadržani Vnuk ali nabriti Zajc?

Hokejski derbi v alpski ligi z novim poglavjem. Jeseničani končali niz petih porazov.
Fotografija:
Odpri galerijo

Jeseničani so oživeli, Ljubljančani so prejeli zaušnico v pravem trenutku, kot je povedal kar pošteno jezni trener Gregor Polončič. Prvi letošnji hokejski derbi je bil raznolik in razburljiv. Železarji so bili pred 2500 gledalci potrpežljivejši in odgovornejši v prvih dveh tretjinah. Nagrajeni so bili z debelim vodstvom s 3:0. Zeleno-beli so šele v zadnjih petnajstih minutah pokazali plenilski nagon, ki jim je v večjem delu sezone prinesel status prvega favorita v alpski ligi.

Prebujenje ljubljanskih oklepnikov je bilo prepozno, agresivnejši in trši pristop je zadostoval le za milejši poraz z 2:3 (0:1, 0:2, 2:0, Žiga Pešut, Gal Koren; Gašper Glavič, Patrik Rajsar, Jaka Sodja).
Jeseniški zasuk ima temelje v telesni pripravljenosti, kot je poudaril trener Mitja Šivic. Po njem so njegovi varovanci z naskokom najboljši v tej prvini. Druga je taktika: »Najprej smo mislili na obrambo, zato smo bili zbrani in disciplinirani,« je povedal Šivic, ki še vedno ni bil zadovoljen z največjo odliko Jeseničanov, drsanjem. Toliko bolj z vratarjem. »Antoine Bonvalot je najboljši vratar lige,« je prepričan bivši Francoz Šivic.


Enajst zaporednih zmag v AHL in konec niza petih porazov proti Ljubljančanom je moštvo izpod Mežakle psihološko zelo dvignilo. Nemalo obiskovalcev v Tivoliju si je drznilo pomisliti o spektakularnem slovenskem finalu, ki bi morda naznanil tudi skorajšnjo vrnitev slovenskega dvojca v višji razred, EBEL. Domači športni direktor Tomaž Vnuk je bolj previden kot drugi. SŽ Olimpijo je tudi v naslednji sezoni napovedal v mladinski ligi, ki pomeni potop slovenskega hokeja, kot je kakovost alpske lige slikovito ocenil nekdanji trener Olimpije Bojan Zajc.

Različni oceni bivših odličnih igralcev sta vsekakor dobrodošli za celovitejši pogled na tematiko, ki v vsakem primeru zahteva soočenje večjega števila hokejskih glav in pameti. Tudi novi jeseniški vodja športne politike Marcel Rodman prihodnost vidi le v EBEL, a sedanjost je liga, v kateri sta urejena Olimpija in Jesenice tudi z nekaj manj denarnega vložka favorita.
Vodilna po prvem delu SŽ Olimpija bo že danes v ligi za razvrstitev od prvega do šestega mesta gostovala v Asiagu (20.30), SIJ Acroni Jesenice bodo gostile (18.00) Brunico.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije