ODBOJKA MALCE DRUGAČE

VIDEO: Na olimpijske igre prihaja odbojka na snegu

Odbojko na snegu bomo lahko spremljali v okviru zimskih olimpijskih iger.
Fotografija: Odbojka na snegu. FOTO: Youtube, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Odbojka na snegu. FOTO: Youtube, posnetek zaslona

PJONGČANG – Odbojka na snegu se bo prvič predstavila že na aktualnih zimskih olimpijskih igrah, za zdaj le v okviru promocijske tekme, na kateri bodo nastopili največji zvezdniki svetovne odbojke.
 
Nekdanji odlični brazilski odbojkar Giba, njegov rojak Emanuel, sicer trikratni olimpijski prvak v odbojki na mivki, najboljša kitajska odbojkarica na mivki Šue Čen, nekdanja evropska prvaka v odbojki na mivki Stefanie Schwaiger in Nikolas Berger ter južnokorejska odbojkarica Kim Yeon Koung, najkoristnejša igralka na olimpijskih igrah v Londonu, so le nekatera imena, ki se bodo 14. februarja zbrala v Pjongčangu in skozi ekshibicijski obračun širši javnosti prvič predstavila odbojko na snegu, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije.


 
»Navdušeni smo nad dejstvom, da se nam je ponudila priložnost, da odbojko na snegu predstavimo članom olimpijske družine, športnim funkcionarjem, ljubiteljem športa in predstavnikom medijev. Prepričan sem, da jih bo odbojka na snegu, ki se po vsem svetu izjemno hitro razvija, navdušila. Vesel sem, da bo tekma potekala pred avstrijsko hišo v Pjongčangu, saj je prav Avstrija ena od gonilnih sil odbojke na snegu,« je dejal predsednik Evropske odbojkarske zveze CEV, Aleksandar Boričić.
 

Vse bolj popularna tudi pri nas

Odbojka na snegu ima vse več privržencev tudi v Sloveniji, kjer se je prvi turnir odvijal že leta 2011 na Rogli, 4. marca pa bo v Žireh na sporedu še prvo državno prvenstvo, ki bo najboljši dvojici v ženski in moški konkurenci popeljalo na evropsko prvenstvo. Od 23. do 25. marca ga bo gostil avstrijski Wagrain-Kleinarl.
 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije