NOGOMET

Velenjski knapi so ustavili Muro na evropskem pohodu

Na prvoligaški nogometni sceni razburljiv boj za evropski vozovnici. Tretje mesto je oddano Domžalam, Celje, Mura in Aluminij za četrto.
Fotografija: Vratar Mure Matko Obradović in branilec Aleksandar Bošković se bosta morala še zelo potruditi za evropsko vozovnico. Foto: Tadej Regent
Odpri galerijo
Vratar Mure Matko Obradović in branilec Aleksandar Bošković se bosta morala še zelo potruditi za evropsko vozovnico. Foto: Tadej Regent

LJUBLJANA – Zdi se, da so nogometaši Aluminija zapravili možnost, da bi v prihodnji sezoni zastopali Slovenijo v evropskem tekmovanju. V 31. krogu so na domačem terenu izgubili enega izmed derbijev za Evropo, tretjeuvrščene Domžale, ki imajo praktično zagotovljen nastop v mednarodnem tekmovanju, so bile boljše s 3:0.
Trener Domžal Simon Rožman svojo ekipo že pripravlja tudi za evropske nastope. Foto: Jure Eržen
Trener Domžal Simon Rožman svojo ekipo že pripravlja tudi za evropske nastope. Foto: Jure Eržen

Na tokratni tekmi v Kidričevem razmerje moči na igrišču ni bilo nikakršno presenečenje, saj rumeni iz Domžal stopnjujejo formo, bi pa dvoboj lahko šel v povsem drugo smer, če bi rdeče-beli izkoristili priložnosti za zadetek na začetku tekme. »Začeli smo zelo napadalno in agresivno, imeli dve, tri polpriložnosti v prvih petnajstih minutah.

Potem so Domžalčani postali agresivnejši predvsem na sredini igrišča in nam onemogočali kakršno koli igro, mi pa nismo več našli mirne posesti žoge, zato smo bolj ali manj spremljali le enosmerni promet,« je priznal strateg Aluminija Oliver Bogatinov.


Aluminij bi se lahko sicer s fantastično serijo rezultatov v zadnjih petih krogih državnega prvenstva še zavihtel na četrto mesto, a kaže, da sta Celje in Mura v precej boljšem položaju v boju za evropsko vozovnico. Do konca sezone imajo Kidričani še pet tekem, nasprotniki pa so (z velikimi črkami so napisani gostitelji) RUDAR, Mura, KRŠKO, GORICA in Olimpija.
Vratar Mure Matko Obradović in branilec Aleksandar Bošković se bosta morala še zelo potruditi za evropsko vozovnico. Foto: Tadej Regent
Vratar Mure Matko Obradović in branilec Aleksandar Bošković se bosta morala še zelo potruditi za evropsko vozovnico. Foto: Tadej Regent

Treba je priznati, da je Bogatinov iz tega moštva iztisnil maksimum, potem ko so odšli nosilci igre Francesco Tahiraj, Erik Gliha, Josip Zeba in Rok Kidrič. Glavni cilj, obstanek v prvoligaški druščini, je že lep čas zagotovljen, Aluminij se je prebil tudi do polfinala pokalnega tekmovanja.
 

Drama v Fazaneriji


Morebitni naskok na evropsko sceno si je otežila tudi Mura, potem ko je doma remizirala z Rudarjem. Za črno-bele bi bilo lahko še huje, a so se po vodstvu Rudarja v Fazaneriji s 3:1 izvlekli s točko v sodnikovem podaljšku, ko je goste v žalost pahnil Rok Sirk z golom za končnih 3:3. Rudar je osvojil superpomembno točko v boju za obstanek. Program Murinih tekem do konca DP je naslednji: KRŠKO, ALUMINIJ, Gorica, OLIMPIJA, Celje.


V vsakem primeru bomo spremljali nadvse zanimiv troboj za četrto mesto, po evforiji v Prekmurju sodeč pa bi lahko veliko možnosti namenili četi trenerja Anteja Šimundže, ki sicer ves čas ponavlja, da so še pred enim letom igrali v drugi ligi in ne vidi razloga, da bi pretiravali z ambicijami.
 

Odprta pot za Celje


Celje, ki ohranja položaj na četrtem mestu, zadnjo tekmo 32. kroga pa bo odigralo danes na domačem stadionu proti Krškemu, ima zdaj lepo priložnost, da se otrese najhujših tekmecev. V mestu ob Savinji so od začetka sezone jasni, da je njihov cilj osvojitev vsaj četrtega mesta in nastop na evropski sceni.

Po tej logiki bi morali varovanci Dušana Kosiča danes odpihniti bodočega drugoligaša iz Posavja. Po drevišnjem obračunu bodo tekmeci Celja še TRIGLAV, Maribor, DOMŽALE, Rudar, MURA. O končnem četrtem mestu bi znal odločiti prav dvoboj v zadnjem krogu v Murski Soboti, če bo Mura tudi takrat še močno dihala Celjanom za ovratnik. Medtem imajo nov evropski nastop praktično zagotovljen Domžalčani, kar so pokazali tudi z zmago v Kidričevem.


»To je zelo pomembna zmaga za nas. Resda smo zelo slabo vstopili v tekmo, Aluminij je imel pobudo v igri. Ko smo vzpostavili ravnotežje v igri, smo v pravem trenutku zadeli. Enako je bilo v drugem polčasu, ko smo z malo več prevlade in mirnosti prišli do drugega zadetka, s tem pa je bil dvoboj odločen,« je dejal trener Domžal Simon Rožman. Spored njegove ekipe je: Gorica, OLIMPIJA, Celje, TRIGLAV, Maribor. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije