NOGOMET

Vas zanima, koliko milijonov evrov čaka evropskega prvaka? Uefa potrdila denarni sklad

Vsaka reprezentanca, ki se je uvrstila na EP 2024, torej tudi Slovenija, bo za igranje na EP dobila 9,25 milijona evrov.
Fotografija: Vsaka dobljena tekma v skupini prinese dodaten milijon evrov. FOTO: Andrew Couldridge Action Images Via Reuters
Odpri galerijo
Vsaka dobljena tekma v skupini prinese dodaten milijon evrov. FOTO: Andrew Couldridge Action Images Via Reuters

Izvršni odbor Evropske nogometne zveze Uefe je v Hamburgu pred žrebom skupin za evropsko prvenstvo potrdil denarni sklad za turnir stare celine, ki bo med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto v Nemčiji.

Skupaj bo Uefa za reprezentance na EP namenila 331 milijonov evrov, toliko kot na zadnjem EP 2021, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Tudi Slovenija

Vsaka reprezentanca, ki se je uvrstila na EP 2024, torej tudi Slovenija, bo za igranje na EP dobila 9,25 milijona evrov. Uvrstitev v osmino finala bo prinesla 1,5 milijona evrov, v četrtfinale 2,5 milijona, v polfinale štiri milijone evrov, poraženi finalist bo dobil še pet milijonov evrov, zmagovalec pa osem.

Vsaka dobljena tekma v skupini prinese dodaten milijon evrov, vsak remi pa 500.000 evrov. V najboljšem primeru bo evropski prvak tako prejel skupno 28,25 milijona evrov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije