SP V NOGOMETU

Urok končan: Anglija zadnja četrtfinalistka prvenstva

Angleži so premagali Kolumbijce.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

MOSKVA – Angleška nogometna reprezentanca je zadnja četrtfinalistka svetovnega prvenstva v Rusiji. V Moskvi je po enajstmetrovkah premagala Kolumbijo s 4 : 3 (0 : 0, 1 : 1, 1 : 1). 

Stadion Spartaka, gledalcev 44.190, sodniki: Geiger, Anderson (oba ZDA) in Fletcher (Kanada)

Strelca: 0 : 1 Kane (57./11 m), 1 : 1 Mina (90.)

Kolumbija: Ospina, Arias (od 116. C. Zapata), D. Sanchez, Mina, Mojica, Barrios, C. Sanchez (od 79. Uribe), Cuadrado, Quintero (od 88. Muriel), Lerma (od 62. Bacca), Falcao

Anglija: Pickford, Walker (od 113. Rashford), Stones, Maguire, Trippier, Henderson, Alli (od 81. Dier), Young (od 102. Rose), Lingard, Sterling (od 88. Vardy), Kane

Rumeni kartoni: Barrios, Arias, C. Sanchez, Falcao, Bacca, Cuadrado; Henderson, Lingard

Rdeči karton: /

 
V 57. minuti so Angleži povedli. Carlos Sanchez je v kazenskem prostoru po kotu »zajahal« Harryja Kana, sodnik je pokazal na belo točko, najstrožjo kazen pa je zanesljivo izvedel prav Kane, s šestimi zadetki prvi strelec prvenstva. Že v tretji minuti sodniškega dodatka pa je Jordan Pickford obranil nevaren poskus Mateusa Uribeja. Po izvedbi kota je Kolumbija prišla do izenačenja, potem ko je Yerry Mina znova zadel z glavo – že tretjič na tem svetovnem prvenstvu. V prvem delu podaljška so bolj ali manj poskušali napadati zgolj Kolumbijci.. V 112. minuti je na drugi strani za malo zgrešil Danny Rose z leve strani, v 115. je neoviran z glavo zgrešil še Eric Dier, tako da so sledile enajstmetrovke.

Neverjetno, a Angleži so napredovali po enajstmetrovkah

Z angleškega vidika prav neverjetno, a na svetovnem prvenstvu so Angleži napredovali po izvajanju enajstmetrovk, kar jim je uspelo sploh prvič. Junak je postal Dier, ki je zadel odločilen kazenski strel, svoje pa je dodal tudi vratar Jordan Pickford z nekaj obrambami. V četrtfinalu jih čaka Švedska, ki je v St. Peterburgu ugnala Švico z 1 : 0 (0 : 0).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije