FINALE LIGE NBA

Tudi trojni dvojček Dončića premalo. Kidd že ve, na čem bodo gradili

Košarkarji Dallasa so izgubili tudi drugo tekmo v Bostonu, tokrat z 98:105. Slovenski as z 32 točkami, 11 skoki in 11 asistencami prvo ime Teksašanov.
Fotografija: Luka Dončić se je boril po najboljših močeh, a to ni bilo dovolj za zmago. FOTO: Peter Casey/Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić se je boril po najboljših močeh, a to ni bilo dovolj za zmago. FOTO: Peter Casey/Reuters

Stara modrost lige NBA pravi, da se serija zares začne šele, ko nekdo izgubi na domačem parketu. Po drugem porazu v Bostonu lahko Dallas obžaluje večer zamujenih priložnosti, ko niso unovčili nove odlične tekme in z 32 točkami, 11 skoki in 11 asistencami trojnega dvojčka Luke Dončića.

Slovenski as je krivdo znova prevzel na svoja ramena in izpostavil osem izgubljenih žog, a tokrat poraza ne gre pripisati Dončiću. Prej njegovim nerazpoloženim soigralcem, ki niso uspeli dokončati dela, ko je Luka Dallas dobro minuto pred koncem vrnil v igro. Če Teksašani želijo osvojiti šampionski prstan, si lahko na naslednjih petih tekmah privoščijo le še en poraz.

»Vsak poraz je za nas zamujena priložnost. Stale so nas moje napake, štirje zgrešeni prosti meti in osem izgubljenih žog je preveč. Morali pa bomo zadeti več metov iz igre,« je bil po porazu na bostonskem parketu z 98:105 znova razočaran Dončić. Za osem izgubljenih žog ima največ zaslug izvrstni Jrue Holiday, ki je odlični igri v obrambi dodal še 26 točk in bil prvi strelec zasedbe Bostona, ki tekme ni izgubila vse od 9. maja.

Ni še smrtne obsodbe

»So zelo vroči, a smo jih tokrat uspeli spraviti pod pritisk in na tem bomo gradili. Škoda je poraza, ker smo imeli nekaj odprtih metov, ki pa niso šli skozi obroč,« se zaveda trener Jason Kidd. Dallas je dočakal slab dan Bostona pri metu za tri točke (10/39) in novo neprepričljivo predstavo prvega zvezdnika Jaysona Tatuma (16), a kljub vsemu iz slovitega Gardna ni odnesel zmage.

Dobrih 86 odstotkov moštev, ki v finalu povedejo z 2:0 v zmagah, na koncu osvoji naslov prvaka, le pet moštev je pripravilo zasuk in se veselilo šampionskega prstana, potem ko so bili na uvodnih tekmah neuspešni. Zaostanek vendarle še ni smrtna obsodba, Dallas ob vrnitvi v svoj American Airlines Center pa v noči na četrtek nujno potrebuje zmago.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije