KOŠARKA

Slovenija ta teden zadržuje dih: se Dragić vrača v reprezentanco za EP?

Reprezentanca se je iz Kranjske Gore preselila v okolico Celja.
Fotografija: Teden, ki je pred nami, bo dal odgovor o usodi Gorana Dragića. FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
Teden, ki je pred nami, bo dal odgovor o usodi Gorana Dragića. FOTO: Črt Piksi

Slovenska košarkarska reprezentanca je danes vstopila v drugi del priprav na septembrsko evropsko prvenstvo v Nemčiji. V naslednjih dneh bo v Celju odigrala prvi pripravljalni tekmi, v tem tednu pa je pričakovati tudi odgovor Gorana Dragića o morebitni vrnitvi v reprezentanco za EP.

Teden, ki je pred nami, bo dal odgovor o usodi Dragića

Reprezentanca se je iz Kranjske Gore, kjer se je prvi teden posvetila kondicijskim pripravam, preselila v okolico Celja. Selektor Aleksander Sekulić 4. avgusta oziroma do konca tedna v Laškem pričakuje Vlatka Čančarja, Mika Tobeyja in Gorana, če se bo seveda tako odločil.

Teden, ki je pred nami, bo tako dal odgovor na glavno vprašanje vseh košarkarskih navdušencev, odkar je Goran Dragić konec junija za dve kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo znova oblekel slovenski dres: ali bo kapetan zlate slovenske reprezentance izpred petih let zaigral tudi na evropskem prvenstvu?

Direktor reprezentance Matej Likar je pred dnevi povedal, da bosta Čančar in Tobey v Laško prišla 4. avgusta, Goran pa ima zaradi osebnih obveznosti v ZDA še nekaj dodatnih dni časa, da sporoči svojo odločitev. »Na Gorana bomo počakali do konca tedna, ko se vrne iz ZDA. Odločitev je povsem njegova, le upamo lahko, da bo takšna, kot si vsi želimo.«

Preberite še: 

image_alt
Vsi Dragićevi možje združeni na morju (FOTO)

Luka Dončić se bo zaradi pravil lige NBA reprezentanci pridružil šele pred turnirjem v Carigradu naslednji teden. Slovenija bo v četrtek in soboto v Celju odigrala dve prijateljski tekmi: obe z začetkom ob 20.15. Najprej se bo pomerila z Nizozemsko, nato pa s Črno goro.

Kaj napovedujete vi? Bo Goran še igral za slovensko izbrano vrsto? Svoje mnenje nam lahko sporočite prek spodnjega obrazca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije