BOKS

Ruiz namerava spet šokirati svet

Anthony Joshua drevi za biti ali ne biti. Na spektaklu v Rijadu tudi Filip Hrgović.
Fotografija: Andy Ruiz ml. načrtuje še eno senzacijo. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Andy Ruiz ml. načrtuje še eno senzacijo. FOTO: Reuters

Ameriški boksar mehiškega rodu Andy Ruiz ml. (33 zmag, 22 s k. o., 1 poraz) je pred dobrega pol leta pripravil prvovrstno senzacijo, potem ko je v sedmi rundi nokavtiral favoriziranega britanskega šampiona nigerijskih korenin Anthonyja Joshuo (22 zmag, 21 s k. o., 1 poraz) ter mu iz pasu iztrgal naslove svetovnega prvaka v težki kategoriji po različicah IBF, WBA in WBO. Ali je šlo le za slab dan 30-letnega Angleža, bo jasno danes zvečer, ko bo poskušal v Rijadu poravnati račune z le mesec starejšim asom iz Imperiala v Kaliforniji.

»Brez skrbi, nisem čez noč postal mehkužec. Postavil se bom po robu najboljšemu na svetu in ga premagal. Tako bom pokazal, kako sem dejansko velik. Potem naj se vsi klanjajo pred menoj!« je revanšo z Ruizom napovedal Joshua, ki kljub slabi predstavi v prvem dvoboju, med katerim je deloval precej nebogljeno, ostaja favorit.

Zaradi tega bo vnovič prejel občutno več denarja. Po pisanju angleških časnikov so mu prireditelji spektakla v Savdski Arabiji, na katerem se bo za 10. zaporedno zmago boril hrvaški vzhajajoči zvezdnik Filip Hrgović, za povratni obračun zagotovili skoraj 80 milijonov evrov. Branilec šampionskih pasov se bo moral – ne glede na razplet – zadovoljiti z dobro desetino Anthonyjevega zaslužka.

Če so se pred prvim spopadom z Joshuo mnogi še posmehovali Ruizu zaradi debelušnega videza, zdaj do njega gojijo že precejšnje spoštovanje. Uničevalec, kakor tudi kličejo 30-letnega Kalifornijca, je dokazal, da lahko s svojo hitrostjo in gibljivostjo uniči tudi za glavo višje in telesno bolje pripravljene boksarje.

Svoj vzdevek je trdno odločen upravičiti tudi drevi pred 15.000 gledalci na stadionu Diriyah, ki so ga zgradili v pičlih dveh mesecih. »Pripravljen sem še enkrat šokirati svet. Za to, da obdržim šampionske pasove, sem pripravljen celo umreti v ringu,« je poudaril Ruiz. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije