VELIK DOSEŽEK

Premagal številko 1 na svetu

Na prvem grand slam turnirju za gluhe in naglušne igralce na svetu je Marino Kegl klonil šele v finalu.
Fotografija: V svetovnem vrhu. FOTO: Osebni arhiv
Odpri galerijo
V svetovnem vrhu. FOTO: Osebni arhiv

V okviru odprtega prvenstva Avstralije v tenisu v Melbournu se je v finalu znašel tudi Slovenec. Zgodovinski dosežek je uspel 27-letnemu Marinu Keglu iz Murske Sobote, ki se je uvrstil v finale prvega grand slama za gluhe in naglušne igralce na svetu. Slovenec je lansko leto končal na četrtem mestu lestvice gluhih tenisačev, četrti je bil na olimpijadi gluhih v Braziliji.

Izgubil je proti Madžaru Matheju Gabori (desno). 
Izgubil je proti Madžaru Matheju Gabori (desno). 

»V polfinalu sem premagal št. 1 na svetu, Čeha Jaroslava Šmedeka, s 3:6, 6:4 in 7:5, v finalu pa izgubil proti prijatelju, Madžaru Matheju Gabori, s 4:6, 2:6. Ker je vmes precej rosilo, si nisem upal pritisniti do konca. Tako sem drugi. Hvala za podporo, Slovenija,« je sporočil Marino, ki je v skupinskem delu nanizal štiri zmage. Po uvodni s 6:0, 6:3 proti Avstralcu Glenu Flindellu je bil s 6:2, 6:1 boljši od Nemca Ursa Breitenbergerja, potem pa še od Ekvadorca Andresa Vazqueza s 6:1, 6:2. Pred zadnjo tekmo skupinskega dela si je tako že zagotovil vsaj nastop za tretje mesto, a je v zadnjem krogu ugnal še prvopostavljenega Šmedeka in si zagotovil nastop v finalu. Tam se je pomeril z drugim nosilcem, deset let starejšim Mathejem, sicer prvakom olimpijade gluhih leta 2013 v Sofiji. Kegl je v Melbourne Parku nastopil tudi v dvojicah ter v navezi z Nemcem Breitenbergerjem v prvem krogu klonil proti Britancu Esahu Hayatu in Indijcu Prithviju Sekharju z 2:6, 6:4, 8:10.

Sobočan, ki je bil na AO četrti nosilec, je bil pred dnevi, ko je bil z očetom in trenerjem Darkom v Avstraliji, razglašen tudi za parašportnika Slovenije za leto 2022. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije