SPOR

Počilo v Planici: reprezentanco zapustil še en član

Pod vprašajem je bil nastop Slovencev na nedeljski ekipni tekmi.
Fotografija: V reprezentanci je zavrelo (Gorazd Bertoncelj v Planici lani). FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
V reprezentanci je zavrelo (Gorazd Bertoncelj v Planici lani). FOTO: Matej Družnik

Dogajanje v Planici je v slovenski reprezentancidoseglo vrelišče, a žal ne zaradi dobrih rezultatov napih orlov. Prav nasprotno: po slabih skokih na svetovnem prvenstvu je najprej Timi Zajc za to javno okrivil trenerje. Zaradi njegovih ostrih besed so ga na zahtevo glavnega trenerja Gorazda Bertonclja izključili iz reprezentance, sedaj pa je mehurček v Planici zapustil tudi Kranjčan. Njegovo mesto bo v Planici prevzel njegov dosedanji pomočnik  Robert Hrgota.
 
Preberite tudi:

Šok v Planici: po ostrih besedah so ga izključili



Po izključitvi Zajca - predsednik Zbora in Odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo Ljubo Jasnič je pojasnil, da je izključen le s tega prvenstva - je vodstvo reprezentance v Planici zadržalo Petra Prevca in Žigo Jelarja, ki sta želela zeleni mehurček zapustiti ravno danes zjutraj. Nastop slovenske reprezentance na ekipni tekmi je kljub temu pod vprašajem, saj so ostali le še trije tekmovalci (potrebni so štirje). V četrtek je žirija tekmovanja namreč sprejela sklep, da skakalci, ki so na prvenstvu predskakalci, na njem ne smejo nastopiti. Slovenski strokovni tabor je kljub temu Petra Prevca in Jelarja v petek uvrstil med predskakalce, tako da sta se spustila po letalnici. S tem pa se jima je prižgala rdeča luč za morebitni nedeljski nastop na moštveni preizkušnji.Jasnič je dejal, da pogovori z Mednarodno smučarsko zvezo tečejo: »Veste, da so tisti štirje skakalci na voljo, glede na to, kaj se nam je zgodilo, pa čakamo na dovoljenje, da pripeljemo četrtega člana, da bomo lahko tekmovali na ekipni tekmi.«

»Kar se tiče odločitve trenerja in nato vodje panoge, je vodstvo odločitev podprlo na osnovi pravilnika in etičnega kodeksa, ki ga imamo. Smo pa storili korak naprej na željo glavnega trenerja in sem sprejel njegovo odločitev, da se umakne v naslednjih dveh dneh iz Planice,« je odločoitev Bertonclja pojasnil Jasnič in dodla, da bosta naslednji teden zasedala strokovni svet ter odbor za skoke in nordijsko kombinacijo, kjer se bodo odločili kako naprej.

Jasnič je po poročanju STA izrazil obžalovanje, da se to dogaja ravno med domačim SP v poletih. »Nič kaj lepih stvari nimamo. Moram reči, da mi je težko, ker se to dogaja v Planici, pred ljudmi, ki so to pripravili in ki imajo skoke radi, a včasih se je treba odločiti tako, kot smo se odločili,« je pojasnil vodja panoge.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije