TENIS

Po štirih operacijah je Beatriz Haddad Maia v top 4

Zavihtela se je v polfinale OP Pariza, danes jo čaka Iga Šwiatek.
Fotografija: Beatriz Haddad Maia je dosegla uspeh kariere. FOTO: Clodagh Kilcoyne/Reuters
Odpri galerijo
Beatriz Haddad Maia je dosegla uspeh kariere. FOTO: Clodagh Kilcoyne/Reuters

Številka 1 svetovnega tenisa in prva nosilka na OP Francije Iga Šwiatek je zanesljivo s 6:4 in 6:2 premagala šestopostavljeno Američanko Coco Gauff, toda zgodbo dneva je spisala njena današnja tekmica. Beatriz Haddad Maia je postala prva Brazilka v polfinalu turnirja za grand slam, v četrtfinalu je presenetila Ons Jabeur s 3:6, 7:6 (5) in 6:1.

Potrpežljivost je vrlina Beatriz Haddad Maia, ki je pri 27 letih prišla do največje zmage v karieri. Potrpežljiva je bila tudi proti Tunizijki, saj je zanesljivo izgubila prvi niz, jeziček na tehtnici pa na svojo stran prevesila v podaljšani igri drugega niza, v katerem je vpisala prve tri točke. Potem se ni več ozirala nazaj.

»Teniški dvoboj je maraton, ne sprint na 100 metrov. Sem zelo potrpežljiva, nikdar se ne vdam,« je povedala levoroka igralka iz São Paula. »Vedela sem, da je moja igra na visoki ravni in čakala sem na svoj trenutek.« Postala je prva Brazilka med najboljšo četverico na velikih slamih po Marii Bueno leta 1968 in prva v odprti eri. »Moj cilj je bil priti v tretji krog,« je svoja pričakovanja močno prekosila 14. nosilka, ki doslej ni prišla dlje od drugega kroga. Osvojila je dva turnirja WTA 250, lani v Birminghamu in Nottinghamu, oba na travi, ki je še najmanj podobna pariškemu pesku.

Proti št. 1 bo lahko sproščena

Po zaključni žogici si je pokrila glavo z rokama, ni mogla verjeti, kaj ji je uspelo. »Pogledala sem svojo ekipo in rekla, uspelo nam je!« Potrpežljiva je že vso kariero, ki je bila zaznamovana s poškodbami. »Imela sem štiri operacije in po vsaki se je težko vrniti, imela sem svojo mero težkih trenutkov. Mislim, da sem šestkrat ali sedemkrat morala počivati več mesecev in vselej začeti znova. Zdaj sem tu, izborila sem si to.« Uvrstitev v polfinale letos prinaša 630.000 evrov.

V današnjem polfinalu proti Šwiatkovi ne bo imela veliko možnosti, a poskusiti ni greh. Še pred tem (ob 15.00) bosta loparja prekrižali druga nosilka Arina Sabalenka iz Belorusije in Čehinja Karolina Muchova.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije