NOGOMET

Partizani napadajo Maribor

Slovenski nogometni klubi so dobili tekmece v kvalifikacijah za evropsko ligo. Vijolični z albansko ekipo Partizani, Domžale s Širokim Brijegom, Rudar še čaka.
Fotografija: Trening NK Maribor, 8.6.2018, Maribor [darko milanič, nk maribor, nogomet, prva liga] FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Trening NK Maribor, 8.6.2018, Maribor [darko milanič, nk maribor, nogomet, prva liga] FOTO: Tadej Regent

LJUBLJANA – Potem ko je dan prej slovenski nogometni prvak Olimpija v 1. krogu kvalifikacij za ligo prvakov za tekmeca dobil azerbajdžanski Qarabag, so včeraj na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu izžrebali še začetne pare kvalifikacij za evropsko ligo. Podprvak Maribor se bo najprej 12. julija v gosteh udaril s petouvrščenim albanskim klubom Partizani iz Tirane. Zanimivo, da so vijolični v drugi pripravljalni tekmi s kar 4:0 odpravili albanskega podprvaka Kukesi.

»Sprejemamo vlogo favorita, ne bomo pa ničesar prepustili naključju. Ko bo čas za prvo uradno tekmo, bomo morali biti v zelo dobri formi. Preračunljivosti ne bo, nikdar se ne obnese. Nazadnje smo igrali proti albanskemu moštvu, a ne bi iskali vzporednic s tem dvobojem. Po tem testu se lažje oziramo na našo predstavo, kot da iščemo primerjavo med kluboma. Imeli smo pravi pristop, zbranost, odločnost v izvedbi in tako moramo nadaljevati. Dvoboj bomo pričakali odlično pripravljeni,« napoveduje trener Maribora Darko Milanič.

Športni direktor Zlatko Zahović je dejal: »Podcenjevanja v nogometu ni. Nedvomno je Maribor v vlogi favorita, vendar to ne spreminja izhodišča. Kot se pripravljamo na največje nasprotnike, se moramo tudi na ekipo Partizani. In se bomo. Gremo v dvoboj z veliko spoštovanja, a tudi samozavesti.« Danes bo imel Maribor test s skopskim Vardarjem, ki je prav tako izrazito močnejši kot tekmec v evropskem tekmovanju. Vijolični si zaradi precejšnje kakovostne razlike spodrsljaja na prvi oviri preprosto ne smejo privoščiti.

Domžale se bodo pomerile s predstavnikom BiH Širokim Brijegom, prav tako najprej v gosteh. »Široki je klub, ki že vrsto let spada med najboljše ekipe v Bosni in Hercegovini in premore zelo kakovostno zasedbo. Imamo dovolj časa, da jo spoznamo do potankosti, hkrati pa so pred nami še trije naporni tedni priprav, v katerih bomo naredili vse, da bi evropsko tekmovanje pričakali v polni tekmovalni formi,« je dejal trener rumenih Simon Rožman. Tudi njegova ekipa je favorit proti hercegovskemu moštvu, kjer igra pet igralcev s hrvaškim državljanstvom, iz srbskega Javorja, ki je izpadel v drugo ligo, pa je prišel 30-letni brazilski vezist Eliomar. Široki je v državnem prvenstvu zasedel četrto mesto za Zrinjskim, Željezničarjem in Sarajevom.

V velenjskem Rudarju bodo šele julija izvedeli, kdo bo njihov prvi evropski tekmec. To bo zmagovalec dvoboja med ekipama Tre Fiori iz San Marina in Bala Town iz Walesa (prva tekma 28. junija, druga 5. julija). Knapi iz Šaleške doline bodo pod vodstvom trenerja Marijana Pušnika na prvi tekmi v vlogi gostiteljev in imajo povsem realne možnosti za napredovanje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije