NOGOMET

Obi, Oblak, vedno bolj te ljubim

Atleticov vratar je najboljši na svetu.
Fotografija: Jan Oblak še naprej žanje hvalospeve. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Jan Oblak še naprej žanje hvalospeve. FOTO: Reuters

LJUBLJANA – Madridska športna časnika Marca in As zaradi Atleticovega vratarja Jana Oblaka že kar tekmujeta, kdo bo zapisal večje hvalospeve o slovenskem nogometnem zvezdniku. Nič čudnega, da je po številnih tekmah, na katerih je Škofjeločan z bravuroznimi obrambami žimničarjem prinesel uspeh, njegov kapetan Diego Godin izvrgel: »Oblaka imamo ravno zato, da nam kaj obrani. Imamo najboljšega vratarja na svetu, to dokazuje iz dneva v dan.«
Jan Oblak še naprej žanje hvalospeve. FOTO: Reuters
Jan Oblak še naprej žanje hvalospeve. FOTO: Reuters

Jan Oblak je denimo na 27 tekmah v letošnjem letu na domačem stadionu kar 20-krat ohranil mrežo nenačeto. Zato ga tudi imenujejo Metropolitanov zid. Atleticovi navijači so slovenskemu vratarju celo posvetili poseben napev: »Obi, Oblak, iz dneva v dan te bolj ljubim.« Čuvaj mreže drugega največjega madridskega kluba je tudi v zadnjih treh sezonah dobitnik nagrade, imenovane po legendarnem vratarju Ricardu Zamori, je pa na najboljši poti, da to titulo osvoji kot drugi vratar v zgodovini, prvi je bil Victor Valdes, štirikrat zapored.
 

Courtois prehitel Oblaka


Okoli Oblaka kroži še naslednja zgodba. Atletico bo na koncu koncev le prodal francoskega reprezentanta Lucasa Hernandeza, če želi zadržati starega novega slovenskega reprezentanta. Ta namreč ob podaljšanju pogodbe z madridskim klubom, zdaj jo ima do leta 2020, želi povišico, s tem pa bi se povečala tudi odkupna klavzula za druge klube, ta je zdaj na 100 milijonih evrov.

Omenimo, da je za najdražji nakup nekega vratarja v španski ligi, ta rekord je letos padel s prestopom Thibauta Courtoisa iz Chelseaja v Real (35 milijonov evrov), Atletico je julija 2014 portugalski Benfici izplačal 16 milijonov evrov. Denar za Oblakovo višjo plačo in tudi odplačevanje kredita za gradnjo novega stadiona lahko Atletico dobi s Hernandezovo prodajo. Bayern, ki se zanima za odkup levega branilca, naj bi bil zanj pripravljen ponuditi 80 milijonov evrov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije