NOGOMET

Ob Bellinghamu tudi Šeško

Angleški zvezdnik najobetavnejši nogometaš leta 2023. Tudi Benjamin Šeško je opozoril nase in končal kot osmi.
Fotografija: Jude Bellingham je pri 20 letih eden najvidnejših nogometašev na svetu. FOTO: Juan Medina, Reuters
Odpri galerijo
Jude Bellingham je pri 20 letih eden najvidnejših nogometašev na svetu. FOTO: Juan Medina, Reuters

Ob koncu leta podeljujejo različna priznanja tudi v nogometnem miljeju. Angleški zvezdnik Jude Bellingham je prejel nagrado Golden Boy 2023 oziroma zlati deček leta 2023. Bellingham navdušuje v majicah madridskega Reala in Anglije, v resnici ni imel prave konkurence.

Častni naziv so Bellinghamu podelili na ponedeljkovi gala prireditvi v Torinu, nasledil je španskega asa Gavija.

Bellingham je postal najboljši igralec do 21 leta tudi po izboru navijačev, ki so glasovali na spletni strani Tuttosporta, je poročala STA. Linda Caicedo iz Reala je prejela nagrado zlata deklica 2023. Bellingham je v tej sezoni zabil že 15 golov na 17 tekmah in pustil velik pečat v vrstah kraljevega kluba, odkar se je poleti preselil v Madrid iz dortmundske Borussie.

Na osmem mestu

Anglež se je pridružil zvezdnikom, kot so Lionel Messi, Wayne Rooney, Paul Pogba in Kylian Mbappe, ki so prav tako nekdanji dobitniki nagrade zlatega dečka. Nagrado, namenjeno najbolj obetavnemu igralcu v kategoriji do 21 let, so prvič podelili leta 2003 v organizaciji italijanskega časopisa Tuttosporta. Kasneje so se temu izboru pridružila tudi uredništva drugih športnih časopisov, dodaja STA.

Slovenski reprezentant Benjamin Šeško je v tem izboru končal na osmem mestu. Dvajsetletnik iz Radeč je poleti iz Salzburga prestopil k Leipzigu za 24 milijonov evrov, leto 2023 pa si bo zapomnil tudi po uvrstitvi Slovenije na evropsko prvenstvo, ki bo na sporedu prihodnje leto v Nemčiji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije