NOGOMET

Miha Zajc prevzema dirigentsko palico

Slovenski nogometaši se pripravljajo na jutrišnji obračun z Bolgari.
Fotografija: Miha Zajc samozavesten in dobre volje pričakuje velik izziv v vlogi organizatorja igre slovenske reprezentance. Foto: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Miha Zajc samozavesten in dobre volje pričakuje velik izziv v vlogi organizatorja igre slovenske reprezentance. Foto: Tomi Lombar

LJUBLJANA – V taboru slovenske nogometne reprezentance pripravljajo načrt za uspešen start v novoustanovljeni ligi narodov, kjer igrajo v skupini 3 lige C skupaj z Bolgarijo, Ciprom in Norveško. Selektor Tomaž Kavčič nima na voljo poškodovanega vratarja Jana Oblaka in bolnega plejmejkerja Josipa Iličića.

Ker se je spomladi na lastno željo reprezentančno upokojil Valter Birsa, je zdaj na položaju glavnega ustvarjalca igre v ospredju 24-letni Miha Zajc, član italijanskega prvoligaša Empolija, ki je odlično začel sezono.«Glede na to, da je Iličić bolan, moram to izkoristiti.

V športu je velikokrat prisoten tudi faktor sreče, da si ob pravem času na pravem mestu, na tebi pa je, da to izkoristiš,« pravi Zajc, ki je odšel na Apeninski polotok januarja 2017 iz Olimpije, ta je za Šempetrčana prejela 1,7 milijona evrov odškodnine.

V letu in pol je Zajcu tržna vrednost narasla na štiri milijone evrov, ob zmagah reprezentance pa bo zagotovo še višja. »Najpomembnejša je ekipa, na vsaki tekmi pa pride nekdo do izraza, mogoče sem v Podgorici (Slovenija je junija dobila dvoboj s Črno goro v gosteh z 2:0; op. p.) jaz z zadetkom. Ampak najpomembnejše je, da funkcioniramo kot ekipa,« pravi Zajc, ki je v novi sezoni za Empoli odigral štiri tekme in prispeval dve asistenci za gol. Nazadnje je v serie A igral proti Chievu z Birso.

»Po tekmi sva poklepetala, pozanimal se je, ali grem na reprezentančni zbor. Valter igra dobro, sploh zdaj pod novim trenerjem. Ni bilo videti, da obžaluje sloves od reprezentance. Govoril sem tudi z Boštjanom Cesarjem (bivši kapetan reprezentance, op. p.), ki uspešno okreva po poškodbi,« je razkril Zajc, ki je v Veroni s soigralci iztržil točko (0:0), Empoli je po treh krogih na visokem osmem mestu serie A.

Zdaj komaj čaka na jutrišnji obračun z Bolgarijo v Stožicah (20.45), v nedeljo pa Kavčičeve izbrance čaka še gostovanje na Cipru. »Mislim, da je ključno, da začnemo serijsko zmagovati, saj se s tem dviga samozavest in ekipa raste. Pomembno je, da gremo na vsaki tekmi na zmago, mislim, da imamo kakovost, a moramo to pokazati tudi na terenu. V vsaki tekmi bomo šli na zmago, saj igramo proti kakovostno enakovrednim, če ne slabšim tekmecem,« je poudaril Miha Zajc, novi dirigent slovenske igre, ki ima pet nastopov za izbrano vrsto, dosegel je en zadetek. Zdaj se strinja s slačilnico: cilj je prvo mesto v skupini C-3. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije