PO ZMAGI

Martić ostaja prva izbira

Direktor košarkarskih prvakov Roman Lisac napovedal pogovor s trenerjem. Realno je, da Olimpijo okrepita reprezentanta Edo Murić in Aleksej Nikolić.
Fotografija: Roman Lisac in Tomaž Berločnik ostajata na čelu Olimpije, kaj pa bo s trenerjem Zoranom Martićem? FOTO: Drago Perko
Odpri galerijo
Roman Lisac in Tomaž Berločnik ostajata na čelu Olimpije, kaj pa bo s trenerjem Zoranom Martićem? FOTO: Drago Perko

LJUBLJANA – V teh dneh se je v taboru državnih prvakov Petrol Olimpiji le poleglo veselje, ki je nastopilo po zmagi proti Krki. »Sezona je bila burna,« priznava direktor kluba Roman Lisac, ki v prvi vrsti izpostavlja, da je klub deloval racionalno, predvsem pa se je rešil dolgov. Poplačali so tudi tisto, kar so bili dolžni Vladimerju Boisi, ki je nazadnje igral v Olimpiji leta 2011.

»Bistveno je, da letos nismo pripeljali nikogar, ki bi ga potem sredi sezone odpustili in ga bi morali še izplačati,« je poudaril Lisac, ki pravi, da so bili primorani menjati trenerja. »Vsega se je nabralo preveč,« opozarja in zatrjuje, da je bilo imenovanje Zorana Martića za glavnega trenerja pametna poteza. Martić je postavil sistem igre na novo, razporedil je vloge in minute, dobil je tudi nekaj okrepitev. V plus mu v klubu štejejo naslov državnega prvaka, v minus neosvojen pokal. Ni pa jasno, ali bo Celjan tudi v novi sezoni na klopi zmajev. »Prihodnji teden bomo končali pogovore na to temo. Jasna je naša vizija – kam gremo, kaj hočemo. Pripeljali smo že mlada nadarjena Jusufa Sanona in Luko Šamanića. To bo postala praksa, saj želimo biti produkcijski center. Potrebujemo pa trenerja, ki ustreza klubski viziji,« meni Lisac, ki smo ga vprašali, ali se pogovarja z več strokovnjaki. »Ne, Zoran Martić je naša prva izbira. Treba bo preveriti, koliko se pokrivajo želje ter pričakovanja uprave in trenerja,« nam odvrne Lisac, ki se bo s trenerjem lotil sestave igralske križanke. Veljavno pogodbo imajo Mirza Begić, Domen Lorbek, Jusuf Sanon in Bojan Radulović. »Pred odhodom v ZDA sem se pogovoril z Devinom Oliverjem in Jordanom Morganom. Slednji je dejal, da še ni imel tako prijetne sezone v tako urejenem klubu. Ali bosta ostala v Olimpiji, bomo še videli,« pravi Lisac, ki ga čaka tudi pogovor s poškodovanim Janom Barbaričem.

Z Dragićem niso govorili

Ulica že lep čas streže z morebitnimi novimi imeni v zmajevem gnezdu. »Z Edom Murićem sem govoril že januarja, a je zaradi boljše ponudbe odšel na Poljsko. Želimo tudi Alekseja Nikolića, ki ima še leto dni pogodbe z nemškim Bambergom. Z Zoranom Dragićem se nismo pogovarjali,« je razkril prvi operativec zeleno-belih. Verjame, da bo tudi evroliga podprla prizadevanje Olimpije in jih nagradila s posebnim vabilom v tekmovanje eurocup. Direktor Olimpije je potrdil, da se je v Beogradu srečal s šefom evrolige Jordijem Bertomeujem. Ljubljančani še vedno verjamejo, da jim v novi sezoni ne bo treba igrati od prvega kroga v domačem prvesntvu. »Usedli se bomo z vodstvom Košarkarske zveze Slovenije in se pogovorili. Nimamo pa v tem hipu toliko denarja, da bi plačevali odškodnino, ker ne bi igrali. Ker pa sem v preteklih letih vodil ligo ABA, lahko s svojimi nasveti pomagam združenju prvoligašev in KZS, kako narediti ligo še boljšo,« je kooperativen Lisac, ki je vesel, ker jim je uspelo na tekme privabiti več gledalcev, hvaležen pa je tudi sponzorjem s Petrolom in predsednikom ​Tomažem Berločnikom na čelu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije