Mandarić tvega, da Nemci rečejo adijo

Igra živcev za prevzem nogometne Olimpije se stopnjuje. Po preklicu skupščine premor v pogajanjih do prihodnjega tedna.
Fotografija: Mladen Rudonja asistira Milanu Mandariću pri najpomembnejšem poslu za prihodnost Olimpije. Foto: nkolimpija.si
Odpri galerijo
Mladen Rudonja asistira Milanu Mandariću pri najpomembnejšem poslu za prihodnost Olimpije. Foto: nkolimpija.si

Tudi ta teden smo lahko spoznavali, kako premeten pogajalec je predsednik Olimpije Milan Mandarić, potem ko je uprizoril silovit pritisk na svoje domnevne naslednike, češ da naj do srede, 15. januarja, plačajo prvi obrok za prevzem kluba v višini 3,5 milijona evrov. Že dan zatem so vsi stopili na žogo, vodja nemške ekipe vlagateljev Thomas Kaiser je zaprosil za preložitev skupščine, ki je bila načrtovana za ponedeljek, 20. januarja, Mandarić pa je, zanimivo, to mirno sprejel. Zakaj?

Strašanski finiš

Poznavajoč Mandarića kot zelo prekaljenega poslovneža iz sveta nogometa, kjer lahko da danes ni več niti približno tako, kot je vse skupaj izgledalo še včeraj, je verjetno, da je v samem finišu sklepanja posla z nemškimi vlagatelji, ki jim na pogovorih v Ljubljani pomaga Mladen Rudonja, še pritisnil na nasprotno stran z novimi zahtevami. In prav zato so si vsi skupaj vzeli še en time-out. Pogajanja potekajo nepretrgoma že šest mesecev, živci so pošteno načeti, Nemci so za revizijo poslovanja Olimpije zapravili lep denar, medtem je v teku proces zmanjševanja tekočih stroškov, odpuščanja prekomernega števila zaposlenih (Mandarić je na plačilni listi imel prek 120 ljudi) ter postavljanje strategije poslovanja v prihodnjih letih, ... Neresni kupec se verjetno ne bi obnašal na takšen način, zato ocene nekaterih nepoučenih, češ da Nemci pač nimajo denarja, nimajo trdnih temeljev. Pogovori naj bi se nadaljevali prihodnji teden.

Rudonja povsod ob Mandariću

Mandarić bije bitke za denar na več frontah, če upoštevamo še njegove nepremičninske posle (nedokončana zgradba Dalmatinka na Dalmatinovi v Ljubljani, zemljišči v Kopru) in nerešene zaplete še iz časa njegovega nogometnega delovanja v Kopru. V minulih dneh so na obalnem sodišču spet različno dokazovali, zakaj in kako je nekdanji župan Kopra Boris Popovič še vedno dolžan ali ne Mandariću okrog 900.000 evrov. Tudi pri tem mu po svoje pomaga Rudonja, ki je bil v tistem obdobju predsednik in igralec moštva z Bonifike.

Po nam znanih podatkih bo Mandariću ob prodaji kluba pripadla tudi polovica izkupička od transferjev igralcev, ki bodo Olimpijo zapustili v januarskem prestopnem roku. V zmajevem gnezdu je kar nekaj vročih imen za trg (Macky Bagnack, Eric Boakye, Stefan Savić, Tomislav Tomić, Endri Čekiči, Luka Menalo, Ante Vukušić, Vitalijs Maksimenko), trener Safet Hadžić se bo zagotovo moral posloviti od treh ali celo štirih omenjenih. Ulica je polna fantastičnih zgodb o domnevnih ponudbah tujih klubov s številkami, ki so podkrepljene z nizom šestih ničel. Najbolj vznemirja govorica o ponudbi enega kluba v višini 2,5 milijona evrov za trojec Bagnack-Čekiči-Vukušić. No, druga dva menda zaenkrat še nista naprodaj, saj mora Olimpija ostati v boju za naslov prvaka. V klubski ponudbi za bogate snubce so ob Magnacku izpostavljeni še Boakye, Savić in Maksimenko. 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije