Mandarić čaka nemške milijone

Pričakovani zaplet ob menjavi upraviteljev nogometne Olimpije. Nemški poslovneži včeraj niso plačali prvega obroka kupnine.
Fotografija: Milanu Mandariću za zdaj še ni namenjeno, da bi v miru predal upravljanje Olimpije zanesljivim naslednikom. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Milanu Mandariću za zdaj še ni namenjeno, da bi v miru predal upravljanje Olimpije zanesljivim naslednikom. FOTO: Blaž Samec

Če ne upoštevamo kratkotrajnih pogajanj lani spomladi, potem saga o predaji upravljanja nogometne Olimpije iz rok Milana Mandarića v naročje skupine poslovnežev iz Nemčije, ki jih predstavlja Mladen Rudonja, traja že od avgusta. Odločilni trenutek za prihodnost zmajev naj bi sledil na ponedeljkovi (20. januarja) skupščini kluba, ko naj bi bili potrjeni novi šefi s prvim operativcem Thomasom Kaiserjem na čelu.

Trpka spoznanja

Vse je (bilo?) nared za gladek prenos oblasti, toda spet se je – kot vse kaže – zataknilo pri denarju. Kje pa drugje! Včeraj je bil rok za plačilo prvega obroka – Nemci so z Mandarićem dosegli teoretično ceno sedem milijonov evrov –, toda po naših neuradnih podatkih se včeraj 3,5 milijona evrov ni zgrnilo na račun enega od Mandarićevih podjetij.

Kje se je zataknilo? Vsevedi z ulice in izza šanka zatrjujejo, da nemška druščina spada v krog poslovnih in nogometnih revežev ter bleferjev. Temu bi težko pritrdili, sploh potem, ko so v minulih mesecih do potankosti (tudi z ne ravno poceni revizijo) prečesali kaotično poslovanje zeleno-belih in odkrili nešteto okostnjakov, zaradi katerih je bil Mandarić šokiran. Če ni že prej, je pred iztekom minulega leta črno na belem dokončno spoznal, kdo vse in na kakšen način je z veliko žlico in nadvse kreativnim računovodstvom zajemal čedne vsote denarja iz bogatega proračuna Olimpije.

Čatež in Turčijo še plača MM

Na plačilnem seznamu Olimpije je bilo še pred kratkim prek 120 ljudi, od tega nekaj manj kot polovica igralcev s poklicnimi pogodbami, med katerimi najdemo tudi člane mladinskega moštva. Lepo število zaposlenih so po nareku domnevno novih upraviteljev že obvestili o skorajšnji prekinitvi sodelovanja. V članskem moštvu za zdaj še nesojeni športni direktor Rudonja že skrbi za doselekcijo, pripravlja prihode novincev ob morebitnih odhodih (na prodaj so najdragocenejši Macky Bagnack, Stefan Savić, Vitalijs Maksimenko, Tomislav Tomić in Eric Boakye), trener Safet Hadžić je prejel obljubo, da bo ostal na klopi do konca sezone. Kakor razlagajo naši viri, je bilo vse nared tudi za torkov sprejem novih gospodarjev Olimpije pri ljubljanskem županu Zoranu Jankoviću, a so načrtovano srečanje medtem že odpovedali, saj se nihče noče osmešiti pred javnostjo.
Mandarić je resnično verjel, da bo do konca meseca pomahal v slovo Ljubljani in le še z razdalje do poletja nadzoroval dogajanje v zmajevem gnezdu, ko bi moral po sporazumu dobiti še drugi del plačila. A zdaj mora financirati tudi priprave v Termah Čatež, kamor zmaji potujejo danes, in nato še v Beleku v Turčiji, kar bo naneslo kakšnih 50.000 evrov. Ali bo MM zdaj odslovil še Nemce, tako kot je to poleti storil po pogajanjih z Italijanom Gabrielejem Nardinom in njegovim svetovalcem Alfredom Jermanišem? Saga se nadaljuje ... 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije