Maček dolgčas razbija s čopičem

Borut Mačkovšek se pripravlja na selitev iz Veszprema v Szeged.
Fotografija:
Odpri galerijo

Borut Mačkovšek je eden od rokometašev, ki bodo to poletje zamenjali klub. Države sicer ne. Iz Veszprema se bo preselil k največjemu tekmecu na Madžarskem, Pick Szegedu, kjer se bo pridružil tamkajšnji slovenski koloniji (Bombač, Gaber, Šoštarič, Henigman). Kdor pozna njegov odprti značaj, ga razume, ko pravi, da mu je v času pandemije koronavirusa precej dolgčas. A tako hudo le ni.

Eden najboljših slovenskih igralcev na januarskem EP morja in domače Izole ne pogreša preveč. »Kdor je želel, je lahko šel domov, ampak mi smo se v družini odločili ostati na Madžarskem. Prihodnji teden načrtujemo selitev v Szeged, kjer nam bo bolje, saj bomo imeli ob hiši tudi vrt,« se spremembe veseli Mačkovšek, ki po dveh sezonah zapušča klub, v katerem ostajata Gašper Marguč in Blaž Blagotinšek, medtem ko se bo Dragan Gajić vrnil v Francijo.

Madžarsko prvenstvo je razveljavljeno brez prvaka, ki bi ga branil Mačkovškov klub. »Mi ne treniramo že vsaj mesec. Sprva, ko se še ni vedelo, kako dolgo bo trajala izolacija, smo imeli resen program, morali smo se snemati med vadbo in pošiljati videe. Ko so rekli, da je prvenstvo razveljavljeno, pa so razpustili ekipo. Vseeno poskušam vaditi čim več. Večinoma doma, samo teč grem ven. Vzamem Kiaro (starejšo hčerko, 5 let, op. p.) in greva na kakšno zelenico, ona se tam žoga, jaz naredim, kar imam za narediti. Veliko smo v naravi, malo zunaj Veszprema je velika kmetija, odprta za vse, tam imajo konjičke in jih otroci lahko hranijo. Drugače pa gremo iz stanovanja le še v trgovino. Doma sem ob vsem tem prostem času začel malo risariti, nabavil sem barve in čopiče, tako se malo zamotim. Je pa precej dolgočasno, vsak dan je isti, nimaš kam iti. Komaj čakam, da bo vse to mimo in se bo življenje normaliziralo,« se je rutine naveličal Mačkovšek, ki ima z ženo Lano Fay, znano hrvaško blogerko, še dobro leto starega sinčka Roka.
 

Na Madžarskem bolje poskrbljeno


Na Madžarskem je življenje bolj sproščeno kot v Sloveniji. »Bolje je tukaj. Oblasti so se hitro odzvale in omejile širjenje virusa. Meje so zaprte že štiri tedne. Zadnjič sem prebral članek, da je Madžarska na četrtem mestu najvarnejših držav pred koronavirusom v Evropi. Med ljudmi ni zaznati panike. V naši dvorani bodo sicer zdaj naredili zasilna ležišča, če bi bila potreba. Madžarski predsednik je poskrbel za ljudi, ki so izgubili službe. Zagotovil jim je, da se bodo zanje našla nova delovna mesta,« je razložil Mačkovšek, ki je ob začetku krize v Sloveniji izgubil živce in na družabnem omrežju kritiziral potezo vlade, da vsem ministrom poviša plačo.

Objavo je nato zaradi odziva rumenih medijev umaknil, a prepričanja ni spremenil. »Nisem bil le jaz, vsi smo bili zgroženi. Očitno je delovalo. Ne vem, kako jim je lahko to padlo na pamet. Ljudje so izgubljali službe, oni pa so si mirno zvišali plačo. To moraš biti res teleban. Vsem trgajo, nam so trgali 30 odstotkov. A se ne pritožujem. Bomo že preživeli.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije